Journal

Η εβδομάδα στο Cinobo: Το καλτ «Τέρας» του Μπενίνι κι ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ κατάβασης «Η Τρύπα»

Η εβδομάδα στο Cinobo: Το καλτ «Τέρας» του Μπενίνι κι ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ κατάβασης «Η Τρύπα»

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 20 ως 26 Μαρτίου.

Σε πρώτη προβολή έρχεται στο Cinobo ένα ντοκιμαντέρ που δε με μοιάζει με τίποτα άλλο που έχετε δει. Μια ομάδα σπηλαιολόγων εξερευνούν το βαθύτερο σπήλαιο στην καρδιά της Ευρώπης στην «Τρύπα», μια ωδή στο πέρασμα του χρόνου και στο αποτύπωμα της φύσης και του ανθρώπου, με μεγάλο βραβείο στο φεστιβάλ Βενετίας.

Από τα 90s έρχεται μια άλλη, κλασική ιταλική ταινία στην πλατφόρμα, το καλτ «Τέρας» του αγαπημένου του κοινού Ρομπέρτο Μπενίνι με μια σειρά απίθανων παρεξηγήσεων, ενώ στον υποψήφιο για Όσκαρ «Άνθρωπο Που Πούλησε το Δέρμα του», ένας πρόσφυγας μπλέκεται με τον κόσμο της τέχνης σε μια από τις πιο αδιανόητες ιστορίες που έχουμε δει τελευταία στο σινεμά.

Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Cinobo Exclusives

Η Τρύπα (Il Buco / The Hole)

Μικελάντζελο Φραμαρτίνο

Tην περίοδο της ραγδαίας οικονομικής ανάπτυξης τη δεκαετίας του ‘60, το ψηλότερο κτίριο της Ευρώπης χτίζεται στον ακμάζοντα βορρά της Ιταλίας. Στην άλλη άκρη της χώρας, νεαροί σπηλαιολόγοι εξερευνούν για πρώτη φορά την βαθύτερη σπηλιά της Ευρώπης στην άθικτη ενδοχώρα της Καλαβρίας. Η απόπειρα των εισβολέων περνά απαρατήρητη από τους κατοίκους ενός μικρού γειτονικού χωριού, αλλά όχι από τον γηραιό βοσκό του οροπεδίου, η μοναχική ζωή του οποίου αρχίζει να διασταυρώνεται με το ταξίδι της ομάδας.

Ένα έργο σιωπηρής οργανικής ομορφιάς που αγγίζει το μυστικιστικό, η πιο πρόσφατη ταινία του Μικελάντζελο Φραμαρτίνο καταγράφει μια επίσκεψη στα άγνωστα βάθη της ζωής και της φύσης και κάνει ένα παραλληλισμό μεταξύ δύο σπουδαίων εσωτερικών διαδρομών.
 

New in Cinobo

Το Τέρας (Il Mostro / The Monster)

Ρομπέρτο Μπενίνι

The-Monster-1.jpg

Ένας κομπιναδόρος της κακιάς ώρας έχει την κακή συνήθεια να πιάνεται διαρκώς τη χειρότερη στιγμή στις πιο ενοχοποιητικές καταστάσεις, γι' αυτό και βρίσκεται από το πουθενά να θεωρείται ύποπτος για μια σειρά βιασμών και φόνων. Μια μυστική πράκτορας, υπό τις εντολές του εκκεντρικού ψυχολόγου της αστυνομίας, αναλαμβάνει την επικίνδυνη αποστολή να τραβήξει το «Τέρας» σε παγίδα, αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να έρθει πρώτα κοντά του.

Ο αγαπημένος του κοινού Ρομπέρτο Μπενίνι πρωταγωνιστεί σε μια κλασική ιταλική κωμωδία των 90s μαζί με τη σύζυγό του, Νικολέτα Μπράσκι, σε μια σειρά ξεκαρδιστικών σλάπστικ παρεξηγήσεων.

 

Ο Άνθρωπος Που Πούλησε το Δέρμα του (The Man Who Sold His Skin / L' Homme Qui a Vendu Sa Peau)

Κάουτερ Μπεν Χάνια

Ένας Σύριος που βρίσκεται εγκλωβισμένος στο Λίβανο θα επιτρέψει σε έναν καλλιτέχνη να του μετατρέψει την πλάτη σε έργο τέχνης. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσει να ταξιδέψει στην Ευρώπη να βρει την αρραβωνιαστικιά του και να ζήσει επιτέλους ελεύθερα. Θα γνωρίσει φήμη και δόξα αλλά είναι πραγματικά ελεύθερος τώρα που ως έργο τέχνης είναι υποχρεωμένος να ξοδέψει τη ζωή του εκθέτοντας την πλάτη του σε μουσεία ανά τον κόσμο;

Πρωταγωνιστούν η Μόνικα Μπελούτσι σε ένα δηλητηριώδη ρόλο και ο Γιάχια Μαχαΐνι ο οποίος κέρδισε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο τμήμα Ορίζοντες του Φεστιβάλ Βενετίας 2020. Μια πρωτότυπη ταινία εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα που σατιρίζει με έξυπνο τρόπο τον κόσμο της τέχνης κοιτάζοντας παράλληλα το τεράστιο μεταναστευτικό ζήτημα μέσα από μια διαφορετική ματιά. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας 2021.
 

Checklist εβδομάδας:

✓ Τρίτη 21 Μαρτίου: Η Τρύπα
✓ Πέμπτη 23 Μαρτίου: Το Τέρας
✓ Παρασκευή 24 Μαρτίου: Ο Άνθρωπος Που Πούλησε το Δέρμα του

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.