Journal

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Dolphin Man», μια δραμεντί μυστηρίου και κλασικοί Νταρντέν

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Dolphin Man», μια δραμεντί μυστηρίου και κλασικοί Νταρντέν

Cinobo
Cinobo
Published
29 Jul 2024
Category

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 29 Ιουλίου ως 4 Αυγούστου.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Dolphin Man», για τη ζωή του θρύλου των ελεύθερων καταδύσεων Ζακ Μαγιόλ, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Χαρίτου, έρχεται στο Cinobo. Σε απόλυτη αρμονία με το καλοκαιρινό πνεύμα, το φιλμ θα μας ταξιδέψει στο αληθινό Απέραντο Γαλάζιο.

Μαζί, στην πλατφόρμα έρχεται αποκλειστικά το απολαυστικό «Πεφταστέρι» με επιρροές από Τσάπλιν, Τατί και Μπάστερ Κίτον, αλλά και το «Παιδί με το Ποδήλατο», μια πιο διάσημες ταινίες των αδερφών Νταρντέν.


Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Cinobo Exclusives

Πεφταστέρι (The Falling Star)

Ένας πρώην ακτιβιστής που είναι φυγάς εδώ και 35 χρόνια και εργάζεται ως μπάρμαν έρχεται αντιμέτωπος με το παρελθόν του όταν ένας μυστηριώδης άγνωστος εμφανίζεται οπλισμένος  στο μπαρ και θέλει να εκδικηθεί. Το σκηνοθετικό δίδυμο των Φιόνα Γκόρντον και Ντομινίκ Αμπέλ (Rumba, Lost in Paris) συνεχίζει το μοναδικό και ιδιαίτερο σινεμά τους, προσφέροντας ακόμα έναν υπέροχο και νοσταλγικό συνδυασμό σλάπστικ και σωματικής κωμωδίας, στα χνάρια των Τσάρλι Τσάπλιν, Μπάστερ Κίτον και Ζακ Τατί.

 

New in Cinobo

Dolphin Man (Dolphin Man: The Story of Jacques Mayol)

Η ιστορία του θρύλου των ελεύθερων καταδύσεων Ζακ Μαγιόλ, η ζωή του οποίου αποτέλεσε έμπνευση για την ταινία "Απέραντο Γαλάζιο" του Λικ Μπεσόν. Βυθιζόμαστε στον κόσμο του Μαγιόλ, ακολουθώντας το συναρπαστικό ταξίδι του μέσα από την εμπειρία ζωής της ελεύθερης κατάδυσης. Το φιλμ πλέκει μεταξύ τους καθηλωτικά πλάνα από το βυθό των θαλασσών, με ανθρώπινες μαρτυρίες και ιστορίες από τους κοντινότερους ανθρώπους του Μαγιόλ, σχηματίζοντας το πορτρέτο της εσωτερικής αναζήτησης του ανθρώπου-δελφίνι.

O άνθρωπος, τα όνειρα κι η θάλασσα. Συνδυάζοντας σπάνιο αρχειακό φιλμ με σύγχρονες υποβρύχιες λήψεις, το εντυπωσιακά ανθρώπινο ντοκιμαντέρ του Λευτέρη Χαρίτου συνδέει την ελεύθερη κατάδυση στον ωκεανό με ένα ταξίδι στα βάθη του εαυτού μας μέσα από το πορτρέτο του ανθρώπου-δελφίνι Ζακ Μαγιόλ.

 

Το Παιδί με το Ποδήλατο (Le Gamin au Vélo / The Kid with a Bike)

Ένα ατίθασο και άγριο αγόρι μεγαλώνει εγκαταλειμμένο από τον πατέρα του σε ένα οικοτροφείο μέχρι τη στιγμή που μια νεαρή κομμώτρια θα αρχίσει να το φιλοξενεί στο σπίτι της και θα προσπαθήσει να τιθασεύσει την παραβατική συμπεριφορά του. Στην πιο συναισθηματικά απλόχερη στιγμή τους, οι πάντα αδυσώπητοι ρεαλιστές αδερφοί Νταρντέν διακρίθηκαν για ακόμα μία φορά στις Κάννες με μια σκληρή και συνάμα τρυφερή καταγραφή της πορείας ενός βασανισμένου ορφανού αγοριού προς την αποδοχή, την ωριμότητα και, ναι, την αγάπη.

 

 

Checklist εβδομάδας:

✓ Τρίτη 30 Ιουλίου: Πεφταστέρι
✓ Πέμπτη 1 Αυγούστου: Dolphin Man
✓ Παρασκευή 2 Αυγούστου: Το Παιδί με το Ποδήλατο

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web