Journal

Βαγγέλης Μουρίκης, ολόφρεσκος κινηματογραφικός τρόμος και φεστιβάλ Βερολίνου

Βαγγέλης Μουρίκης, ολόφρεσκος κινηματογραφικός τρόμος και φεστιβάλ Βερολίνου

Κάθε εβδομάδα, όλα όσα συμβαίνουν στον χώρο του κινηματογράφου στα Cinobo Frames.

Αξίζει να διαβάσεις:

 

  1. Ποιοι είναι οι καλύτεροι ρόλοι του Βαγγέλη Μουρίκη; Με αφορμή το «Πολύ Κοριτσίστικο Όνομα το Πάττυ», το Αθηνόραμα διαλέγει 5 ρόλους του σπουδαίου ηθοποιού.
  2. Το Flix μεταδίδει τα βραβεία και τις δηλώσεις από την τελετή λήξης της φετινής Μπερλινάλε και συνοψίζει τα όσα έχουν συμβεί έκτοτε, με την διάθεση του Υπουργού Πολιτισμού της Γερμανίας να παύσει την καλλιτεχνική διευθύντρια Τρίσια Τατλ, αλλά και την συλλογική αντίδραση του κινηματογραφικού κόσμου.
  3. Η Καθημερινή μεταδίδει από Βερολίνο μιλώντας με τους τούρκους σκηνοθέτες των δύο βραβευμένων ταινιών, τον Ιλκέρ Τσατάκ του «Yellow Letters» που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο (που έρχεται στην Ελλάδα από το Cinobo), και τον Εμίν Αλπέρ του «Salvation».
  4. Γιατί ήταν το «Twin Peaks» η κορυφαία σειρά που έχουμε δει ποτέ; Το Cinemagazine θυμάται.
  5. Με αφορμή τη νέα ταινία της Αντζελίνα Τζολί, «Couture», η LiFO σχολιάζει την τάση χολιγουντιανών σταρ να συνεργάζονται με σκηνοθέτριες από τη Γαλλία.
  6. Το TVXS γράφει για το αξεπέραστο αριστούργημα «Ο Στρατηγός» του Μπάστερ Κίτον, που έκλεισε τα 100 χρόνια.
  7. Ένα νέο βιβλίο μιλά για την δημιουργική συνεργασία των Σπίλμπεργκ, Λούκας και Κόπολα και κοιτάζει το πώς η αδελφότητα των τριών άλλαξε το σινεμά. Η Parallaxi αποδίδει στα ελληνικά το σχετικό άρθρο από το The Atlantic.
  8. Το “Οτιδήποτε” του Γιώργου Αθανασίου ξεκινά προβολές στο Cinobo Πατησίων, κι ο σκηνοθέτης μιλάει στο NEWS24/7 για τον αυτοσχεδιασμό και τον υπαρξισμό στο σινεμά του.
  9. Το Flix γράφει για τα όσα έγιναν και ειπώθηκαν κατά τη βραδιά απονομής των φετινών βραβείων Σεζάρ στη Γαλλία.
  10. «Τρόμος στο Πάρτι της Ακρογιαλιάς» καθώς το MoveIt συνεχίζει να εξετάζει ταινίες από το κινηματογραφικό παρελθόν μέσα από το πρίσμα εικονολογίας και φιλοσοφίας.

Αξίζει να δεις:

Τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο «Teenage Sex and Death at Camp Miasma» από το Τζέιν Σένμπρουν («I Saw the TV Glow») με τις Τζίλιαν Άντερσον και Χάνα Αϊνμπάιντερ.

Τρέιλερ για την ταινία τρόμου της Α24 «Backrooms», γυρισμένη από τον 20χρονο (!) Κέιν Πάρσονς. Πρωταγωνιστεί η Ρενάτε Ράινσβε.

Το επίσημο σποτ Creating Tomorrow's Archives για το 28ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, σε σκηνοθεσία Στιβ Κρικρή.

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.