Journal

Από τη Σελίδα στην Οθόνη: Όταν οι δημιουργοί διαβάζουν βιβλία και φαντάζονται ταινίες

Από τη Σελίδα στην Οθόνη: Όταν οι δημιουργοί διαβάζουν βιβλία και φαντάζονται ταινίες

Στην κατηγορία Από τη Σελίδα στην Οθόνη, ανακαλύπτουμε κλασικές και νεότερες ταινίες βασισμένες σε αγαπημένα βιβλία, με πρωταγωνιστές όλους τους λογοτεχνικούς μας ήρωες.

Απαντήσεις που (δεν) πρέπει να δοθούν μέσα από τις ταινίες της συγκεκριμένης κατηγορίας: Είναι τελικά πάντα καλύτερο το βιβλίο από την ταινία; Έχει τόση σημασία αν θα διαβάσεις πρώτα το βιβλίο ή θα δεις την ταινία; Πόσες σελίδες βιβλίου αντιστοιχούν σε 1 λεπτό ταινίας; Μερικές από τις κορυφαίες ταινίες όλων των εποχών βασίζονται σε βιβλία, είτε μετατρέποντας σε σενάρια τα best seller της εποχής, είτε δίνοντας νέα ζωή σε παλιότερα λογοτεχνικά διαμάντια, ενώ η κατηγορία Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες των βραβείων της Ακαδημίας.

Ανάμεσα στις ταινίες της κατηγορίας Από τη Σελίδα στην Οθόνη, βρίσκουμε βιογραφίες, όπως αυτή του Μαξ Πέρκινς, του εκδότη που ανακάλυψε τους Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ, Έρνεστ Χέμινγουεϊ και Tόμας Γουλφ, με all star cast (Κόλιν Φερθ, Τζουντ Λο, Νικόλ Κίντμαν, Λόρα Λίνεϊ, Γκάι Πιρς). Βιβλία βραβευμένων με Νόμπελ συγγραφέων όπως η Σβετλάνα Αλεξίεβιτς, που γίνονται ταινίες από τον Ρώσο Καντεμίρ Μπαλάκοφ. Πολυδιαβασμένοι τίτλοι ελλήνων συγγραφέων, όπως Η Μικρά Αγγλία της Ιωάννας Καρυστιάνη που γίνεται η πιο σπαρακτική στιγμή του Παντελή Βούλγαρη, και Η Καρδιά του Κτήνους του Πέτρου Τατσόπουλου, οι τζαρμουσικοί χαρακτήρες του οποίου εμπνέουν τον Ρένο Χαραλαμπίδη να τους μεταφέρει στο σινεμά.

Η ιστορία αγάπης στη σκιά των Ταλιμπάν, Τα Χελιδόνια της Καμπούλ, της Γιασμίνα Χάντρα μεταμορφώνεται σε χειροποίητο κινούμενο σχέδιο. Η Τζέσικα Τσάστεϊν είναι η Δεσποινίς Τζούλια του Στρίντμπεργκ και ο Κόλιν Φάρελ ο εραστής της, στο φιλμ της Λιβ Ούλμαν. Το best seller της Λίζα Τζενόβα, Κάθε Στιγμή Μετράει (Still Alice) γίνεται η ταινία που οδήγησε επιτέλους τη σπουδαία Τζούλιαν Μουρ στο Όσκαρ. Και ακόμα μια μεταφορά του πιο δημοφιλούς συγγραφέα κατασκοπικών μυθιστορημάτων, Τζον Λε Καρέ, χαρίζει στον τεράστιο Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν τον τελευταίο ρόλο της καριέρας του.

Αυτοί και δεκάδες ακόμη λογοτεχνικοί ήρωες παίρνουν σάρκα και οστά και σχηματίζουν την εικόνα αυτή που κάποιος περιέγραψε με χίλιες λέξεις. Κι εμείς σε καλούμε να εξερευνήσεις την πιο λογοτεχνική κατηγορία του Cinobo.

Ανακάλυψε όλες τις ταινίες της κατηγορίας «Από τη Σελίδα στην Οθόνη» στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web