Journal

Γιατί όλη η Ελλάδα μιλά για το «Shower Boys»;

Γιατί όλη η Ελλάδα μιλά για το «Shower Boys»;

Η πολυβραβευμένη μικρού μήκους «Αγόρια στο Ντους» που έγινε σε μία μέρα γνωστή σε όλη τη χώρα για τους λάθους λόγους, είναι διαθέσιμη για το ελληνικό κοινό μέσω του Cinobo.

Η ταινία από τη Σουηδία «Αγόρια στο Ντους», εξερευνά γενναία τις νόρμες της αρρενωπότητας και χρησιμοποιείται καθημερινά σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το φιλμ που έχει πρωταγωνιστήσει στα ελληνικά ΜΜΕ τις τελευταίες εβδομάδες προκαλώντας συζητήσεις, σχόλια και διαφωνίες, ανάμεσα σε κόσμο που είτε το έχει δει είτε όχι, είναι πια διαθέσιμο για το ευρύ κοινό μέσα από την πλατφόρμα του Cinobo.

shower-boys-2.jpg

Πριν λίγες ημέρες, εκπαιδευτικός σε σχολείο της χώρας, πρόβαλε σε μαθητές τής Δ' δημοτικού τη μικρού μήκους ταινία Αγόρια στο Ντους. Λίγο αργότερα, οι γονείς ενός μαθητή κινήθηκαν νομικά απέναντι στην εκπαιδευτικό, ενώ ακολούθησαν δηλώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικού Κινηματογράφου (ECFA) καθώς και τον ίδιο τον σκηνοθέτη της ταινίας.

Από το 2021, η ταινία «Αγόρια στο Ντους» χρησιμοποιείται καθημερινά σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες σε ολόκληρη την Ευρώπη και την έχουν δει χιλιάδες παιδιά. Αφηγείται μία ιστορία αρσενικής φιλίας, πώς δύο φίλοι εξερευνούν τις νόρμες της αρρενωπότητας, τι σημαίνει το να «γίνεσαι άνδρας» και πώς η φιλία τους αμφισβητείται ή υποστηρίζεται από τους ενήλικες γύρω τους. Είναι μια παγκοσμίως αναγνωρισμένη ταινία, βραβευμένη -μεταξύ άλλων- ως η Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία Μικρού Μήκους για Παιδιά από την Ευρωπαϊκή Ένωση Παιδικών Ταινιών, η οποία τελεί υπό την αιγίδα πολλών ευρωπαϊκών κινηματογραφικών Ινστιτούτων, όπως το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

shower-boys-3.jpg

Το Cinobo παρουσιάζει την ταινία «Αγόρια στο Ντους». Διότι όπως είπε και ο σκηνοθέτης Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ σε δήλωσή του «Οι ταινίες πρέπει να συζητιούνται και να υπάρχει διάλογος, μα είναι αναμφισβήτητα προβληματικό όταν γίνονται ισχυρισμοί πάνω σε μία ολωσδιόλου λανθασμένη βάση. Ελπίζουμε πως το ελληνικό κοινό θα δείξει κριτική σκέψη, φιλτράροντας τις πληροφορίες που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή, και ότι οι άνθρωποι θα βρουν χρόνο να παρακολουθήσουν την ταινία εάν τους δοθεί η ευκαιρία».

Η ταινία «Shower Boys» είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web