Journal

Gotta Have Faith

Gotta Have Faith

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
26 Απρ 2021
Κατηγορία

Εναλλακτικοί μεσσίες, σύγχρονες παραβολές, αποκρυφισμός, μυστικά και ψέματα εις το όνομα των θρησκειών. Mια Καινή Κινηματογραφική Διαθήκη με φιλμ που στοχάζονται γύρω από το ζήτημα της Πίστης, ως προσωπική στάση ζωής αλλά και ως διαμορφωτή συμπεριφορών μεγάλων κοινωνικών συνόλων. Θα πιστέψετε σε αυτά;

Εναλλακτικοί μεσσίες, σύγχρονες παραβολές, αποκρυφισμός, μυστικά και ψέματα εις το όνομα των θρησκειών. Με αφορμή το φετινό Πάσχα, το Cinobo αφήνει στην άκρη τα βιβλικά έπη και παρουσιάζει μια διαφορετική προσέγγιση, μια Καινή Κινηματογραφική Διαθήκη με φιλμ που στοχάζονται γύρω από το ζήτημα της Πίστης, ως προσωπική στάση ζωής αλλά και ως διαμορφωτή συμπεριφορών μεγάλων κοινωνικών συνόλων.

Ταινίες που πατούν στην δραματουργία του μεσσιανισμού και εξετάζουν τι μπορεί να σημαίνει μια τέτοια φιγούρα στον σημερινό κόσμο, από τον «Ευτυχισμένο Λάζαρο» μέχρι το «Donnie Darko». Σινεμά σαν του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν στο «Νεκροταφείο της Δόξας», που βυθίζεται σε έναν πνευματικό κόσμο και καλεί τον θεατή να ακολουθήσει, χωρίς φόβο, χωρίς αναστολές.

Έργα που κοιτάζουν αλληγορικά τον κόσμο και την ίδια την ιδέα της θρησκείας με κάθε της πιθανή έκφραση, από το «Παράδεισος της Πίστης» μέχρι το «Thelma». Ή που αναρωτιούνται τι σημαίνει η θρησκεία για την κοινωνία, από την ανάλαφρη ματιά της «Ολοκαίνουριας Καινής Διαθήκης» μέχρι την μυθολογία πίσω από αυτήν, όπως στο εμβληματικό «Όνομα του Ρόδου», και των συμβόλων της στα «Φτερά του Έρωτα».

Τα σύμβολα και οι έννοιες της πίστης, η ύπαρξη της οργανωμένης εκκλησίας, και το επίπεδο της μεταφυσικής εμπειρίας. Μέσα από μια πολύπλευρη συλλογή με ταινίες κάθε είδους, εξερευνάμε τι σημαίνουν όλα αυτά, αν συνδέονται, και πώς. Οι απαντήσεις, όπως πάντα σε τέτοια ζητήματα, είναι απολύτως προσωπικές για το καθένα.

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web