Journal

«Ιδρώτας»: Η άλλη ζωή των influencers

«Ιδρώτας»: Η άλλη ζωή των influencers

Τάσος
Τάσος Μελεμενίδης
Δημοσιεύτηκε
7 Απρ 2023
Κατηγορία

Το Cinobo παρουσιάζει μια αιχμηρή και ταυτόχρονα γεμάτη τρυφερότητα ματιά στον λαμπερό όσο και απατηλό εικονικό κόσμο των social media, στο κυνήγι της επιτυχίας και της ευτυχίας σε έναν απόλυτα γνώριμο κόσμο, τον δικό μας, όπου η εικόνα μοιάζει να κυριαρχεί απόλυτα πάνω στην πραγματικότητα.

Ο Μάγκνους Φον Χορν με τη δεύτερη ταινία του μετά το «Επέκεινα - The Here After» (Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών – Φεστιβάλ Καννών) επιβεβαιώνει ότι αποτελεί ένα από τα πλέον ανερχόμενα ταλέντα του ευρωπαϊκού σινεμά, καθοδηγώντας την πρωτοεμφανιζόμενη Μαγκνταλένα Κόλεσνικ σε μια ακαταμάχητη ερμηνεία που γοητεύει τη μεγάλη οθόνη με το απόλυτα πειστικό πορτρέτο της ματαιοδοξίας αλλά και της μοναξιάς, ενός περίπλοκου χαρακτήρα που μας αποκαλύπτεται χωρίς ενοχές και ταμπού.

sweat-3.jpg

 Όπως έγραψε ο Hollywood Reporter, ο «Ιδρώτας» είναι «ένα λαμπερό και γεμάτο ζωντάνια δράμα που ξεκινάει σαν μία απεικόνιση της τρέλας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά κάποια στιγμή παίρνει μια πιο σκοτεινή και αναπάντεχη στροφή. Ο σκηνοθέτης μάς κάνει να πιστέψουμε ότι θα υπάρξει λύτρωση για την ηρωίδα του, μια διάσημη γυμνάστρια με μεγάλο αριθμό ακολούθων στο ίνσταγκραμ. Το πορτρέτο της, ερμηνευμένο εντυπωσιακά από την πρωτοεμφανιζόμενη Μαγκνταλένα Κόλεσνικ, είναι τόσο οικουμενικό που ξεχνάς ότι η ιστορία λαμβάνει χώρα στην Πολωνία. Το τόσο επίκαιρο θέμα της ταινίας, η κεντρική καθηλωτική ερμηνεία και η επίσημη σφραγίδα του Φεστιβάλ Καννών θα κάνουν την ταινία να ξεχωρίσει ανάμεσα στις ταινίες της χρονιάς».

sweat-4.jpg

Η ταινία προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Καννών που πραγματοποιήθηκε online το 2020, στις αρχές της πανδημίας, με τις ταινίες που συμμετέχουν να παίρνουν την «σφραγίδα» που αναφέρεται στο άρθρο. Στις περισσότερες κριτικές επισημάνθηκε η ψύχραιμη και μοντέρνα ματιά πάνω στην εικόνα ενός influencer, με σκηνές που ελάχιστα απέχουν από το περιεχόμενο που ανεβάζουν πολλοί αληθινοί αντίστοιχοι σήμερα.

sweat-2.jpg

«Η πρωταγωνίστρια είναι μια εντελώς μοντέρνα δημιουργία, ένας χαρακτήρας που θα μπορούσε να υπάρξει μόνο σε αυτή τη χρονική στιγμή. Το προϊόν της είναι ο εαυτός της. Αυτό το ολοκληρωμένο και απόλυτα ικανοποιητικό δράμα μιλάει για τον ναρκισσισμό της κουλτούρας των influencers και διεισδύει πέρα από τη γυαλιστερή επιφάνεια για να βρει τη θλίψη της μοναξιάς» συμπλήρωσε το Screen.

Η ταινία «Ιδρώτας» είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web