Journal

Ο νεαρός Τόνι Σοπράνο, το «Knives Out» ξεκίνησε γυρίσματα στην Ελλάδα, και το λαινάπ του Λοκάρνο

Ο νεαρός Τόνι Σοπράνο, το «Knives Out» ξεκίνησε γυρίσματα στην Ελλάδα, και το λαινάπ του Λοκάρνο

Ο γιος του Τζέιμς Γκαντολφίνι, Μάικλ ερμηνεύει σε ταινία τον νεαρό Τόνι Σοπράνο, το sequel του Knives Out ξεκίνησε γυρίσματα στην Ελλάδα, οι ταινίες που ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο και άλλα κινηματογραφικά νέα της εβδομάδας στα καθιερωμένα Cinobo Frames.

Το «Zeros and Ones» του Έιμπελ Φεράρα στο Διαγωνιστικό του Λοκάρνο

Το Φεστιβάλ του Λοκάρνο αποκάλυψε το φετινό του αρκετά υποσχόμενο Διαγωνιστικό καθώς και ένα πρόγραμμα προβολών που μοιάζει ακριβώς στο όριο που συναντιούνται οι καλλιτεχνικά προκλητικές επιλογές που συνήθως εξερευνά το Φεστιβάλ, με το μαζικό κινηματογραφικό entertainment που εκτιμά ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής Τζιόνα Νατσάρο.

Ιδιαίτερο ελληνικό ενδιαφέρον έχει η πρεμιέρα της 4ης Αυγούστου, δηλαδή το «Beckett» του Φερντινάντο Φιλομαρίνο που είναι γυρισμένο στην Ελλάδα, με πρωταγωνιστές τους Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Αλίσια Βικάντερ, Βίκι Κριπς και Πάνο Κορώνη. Στη μεγάλη ανοιχτή αίθουσα της πλατείας θα προβληθούν μεταξύ άλλων φιλμς σαν την «Ένταση» του Μάικλ Μαν (τιμητική προβολή για τον καλεσμένο Ντάντε Σπινότι), ο «Εξολοθρευτής» του Τζέιμς Κάμερον και το «Animal House» του επίσης τιμώμενου καλεσμένου Τζον Λάντις.

Στο Διαγωνιστικό συναντάμε νέα ταινία από τον Έιμπελ Φεράρα με πρωταγωνιστή τον Ίθαν Χωκ και τίτλο «Zeros and Ones», αλλά και νέες δουλειές από σκηνοθέτες σαν τον Μπερτράν Μαντικό (των «Άγριων Αγοριών») και τον Ινδονήσιο Έντουιν με το «Vengeance in Mine, All Others Pay Cash».

Η «Άγια Έμυ» της Αρασέλης Λαιμού

Ενώ στο παράλληλο τμήμα Σκηνοθέτες του Σήμερα συναντάμε και την πρεμιέρα του «Άγια Έμυ» της Αρασέλης Λαιμού. Όπως η ίδια περιγράφει στο Flix, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της αφορά την «ιστορία της Έμυ, μιας κοπέλας που είναι outsider σε μία κλειστή κοινότητα, αυτή των Φιλιππινέζων Καθολικών Χαρισματικών της Αθήνας που φοβούνται κοπέλες σαν την Έμυ και τη μητέρα της. Είναι η ιστορία μιας κοπέλας που ανακαλύπτει πως έχει κληρονομήσει δυνάμεις που φοβίζουν όχι μόνο τους άλλους αλλά και την ίδια, αλλά δε μπορεί να μην ακολουθήσει το μονοπάτι που ίσως κατέστρεψε τη μητέρα της».

To Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 4-14 Αυγούστου στην Ελβετία.

Αξίζει να διαβάσεις

Η «Πράσινη Αχτίδα» του Ερίκ Ρομέρ

*H σεζόν Ρομέρ συνεχίζεται με την «Πράσινη Αχτίδα» και στο blog διαβάζουμε για τον πανάξιο Χρυσό Λέοντα του σκηνοθέτη.

*Η λογοτεχνική μεταφορά του «Κάποτε… στο Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο είναι στα ράφια των βιβλιοπωλείων και το Cinemagazine γράφει για το καυτό ερώτημα που προκύπτει.

Parallaxi γράφει για την καλύτερη στιγμή του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που ήρθε κατά την προβολή του φιλμ «Χρυσή Αυγή: Υπόθεση Όλων Μας»

*Το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης κυκλοφορεί βιβλίο για τον Δημήτρη Εϊπίδη.

*566 άνθρωποι του κινηματογράφου τάσονται υπέρ του ΕΚΚ σε μια πρωτοφανή, όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών, συσπείρωση.

*Η «Ερωτική Επιθυμία» συνεχίζεται στις αίθουσες και το monopoli γράφει 10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την ταινία, ενώ το OneMan εξηγεί πώς το arthouse συναντά την επιστημονική φαντασία στο «2046» που μόλις κυκλοφόρησε στις αίθουσες.

*Το Cinemagazine παίρνει θέση για το παραγνωρισμένο φιλμ «Α.Ι.» του Στίβεν Σπίλμπεργκ, στην επέτειο των 20 χρόνων του.

*Το Flix ρώτησε και έμαθε όσα θες να ξέρεις για την υπόθεση «Ελληνικό Χόλιγουντ», για το πώς, το ποιος και το γιατί βρίσκεται στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι.

*Το TVXS κάνει μια αναδρομή στο έργο του Κριστόφ Κισλόφσκι, το οποίο είναι διαθέσιμο για streaming στο Cinobo.

*Με καλοκαιρινή διάθεση, η Athens Voice θυμάται τις κλασικές «Διακοπές στη Ρώμη».

*Ενώ το Cinemagazine ξαναβλέπει όλους τους «Εξολοθρευτές» ακολουθώντας την πορεία ενός από τα πιο περίεργα franchise του Χόλιγουντ.

*Στο αγγλόφωνο ίντερνετ, must είναι η μεγάλη συνέντευξη του Μπάρι Τζένκινς στο Vulture, πάνω στο σπουδαίο του «Underground Railroad».

Αξίζει να δεις

Οι Λήδα Βαρτζιώτη και Δημήτρης Τσακαλέας («Sad Girl Weekend») σκηνοθετούν το prom αισθητικής backstage βίντεο από τα φετινά βραβεία Ίρις, με όλους τους νικητές να κρατούν τα βραβεία τους μπροστά στην κάμερα.

Οι πρώτες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του «Knives Out» στην Ελλάδα έχουν εμφανιστεί ονλάιν, λίγες μέρες μετά την έναρξη της παραγωγής.

Στο τρέιλερ του «Many Saints of Newark» του Ντέιβιντ Τσέις, συναντάμε τον νεαρό Τόνι Σοπράνο, ερμηνευμένο από τον γιο του Τζέιμς Γκαντολφίνι, Μάικλ.

Εκπληκτικό πόστερ για το «Memoria» του Απιτσατπόνγκ Βιρασετάκουν με την Τίλντα Σουίντον, λίγες μέρες πριν την έναρξη των φετινών Καννών.

Απόσπασμα από τη μάνγκα διασκευή του «Lighthouse» του Ρόμπερτ Έγκερς που κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία.

H ταινία Η Πράσινη Αχτίδα είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web