Journal

Τα «Μαγνητικά Πεδία» επίσημα η ελληνική οσκαρική πρόταση, «ΚΑΙ» νέα ταινία για Λάνθιμο-Φιλίππου

Τα «Μαγνητικά Πεδία» επίσημα η ελληνική οσκαρική πρόταση, «ΚΑΙ» νέα ταινία για Λάνθιμο-Φιλίππου

Η ταινία που θα μας εκπροσωπήσει στα Όσκαρ και στριμάρει αποκλειστικά στο Cinobo, επιλογές από τις Νύχτες Πρεμιέρας που μόλις ξεκίνησαν και τα πρώτα σχόλια για την ταινία έναρξης «Απόφαση Φυγής», απίστευτο καστ στον νέο Λάνθιμο και πολλά ακόμα κινηματογραφικά νέα στα εβδομαδιαία Cinobo Frames.

Όπως πολύς κόσμος περίμενε, η ειδική επιτροπή που σχηματίστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού για να επιλέξει τη φετινή πρόταση της Ελλάδας για τα Όσκαρ, πράγματι επέλεξε τα «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση. Η ταινία, έχοντας κερδίσει το μεγάλο βραβείο του τμήματος Film Forward του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, και κατόπιν το Ίρις Καλύτερης Ταινίας της χρονιάς, ήταν ήδη το ισχυρό φαβορί– ειδικά με δεδομένη την εξαιρετική εμπορική της πορεία και την κριτική αποδοχή. (Ενώ κι η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου πριν λίγες μέρες είχε επιλέξει την ταινία ως την δική της πρότασης προς το Υπουργείο.)

Η επιτροπή, με πρόεδρο τον σκηνοθέτη Τάσο Μπουλμέτη, επιβεβαίωσε την απόφαση, στέλνοντας τη χαμηλού προϋπολογισμού ταινία του Γούση στα Όσκαρ, όπου θα έχει ενδιαφέρον πώς θα σταθεί δίπλα σε τεράστιες παραγωγές, πολυβραβευμένα φιλμ και εγνωσμένης αξίας δημιουργούς από όλο τον κόσμο.

Η ταινία, ύστερα από μια εξαιρετικά πετυχημένη διαδρομή στα σινεμά για όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, έκανε το στρίμινγκ ντεμπούτο της πριν λίγες μέρες, κυκλοφορώντας αποκλειστικά στο Cinobo (δες εδώ).

 

Αξίζει να διαβάσεις

*Το Nerdcult αναλύει τις θεματικές και τις ιδέες του συναρπαστικού νέου φιλμ του Τζορτζ Μίλερ, «Τρεις Χιλιάδες Χρόνια Μοναξιάς».

*Πολλοί οι θεατές των Νυχτών Πρεμιέρας που αναζητούν ταινίες βάσει του αν θα κυκλοφορήσουν ποτέ στις αίθουσες, ή όχι. Το Αθηνόραμα συγκεντρώνει τις ταινίες των Νυχτών που δε θα έχεις ευκαιρία να δεις άλλη φορά στα σινεμά.

*Ο Γιώργος Τσεμπερόπουλος μιλά στην Popaganda λίγο πριν τη λήξη της θητείας του παρόντος ΔΣ της Ακαδημίας Κινηματογράφου, για την κατάσταση του πολιτισμού στην Ελλάδα.

*Το mixgrill γράφει για το «Τετράγωνο» του Ρούμπεν Έστλουντ, που στριμάρει στο Cinobo (δες εδώ) στο πλαίσιο ενός μοναδικού αφιερώματος στην προβοκατόρικη φιλμογραφία του.

*To Avopolis δηλώνει ενθουσιασμένο από την «Απόφαση Φυγής» του Παρκ Τσαν-γουκ που άνοιξε τις Νύχτες Πρεμιέρας.

*Το Flix εξετάζει τη σημασία του New Hollywood με αφορμή το μεγάλο αφιέρωμα των Νυχτών Πρεμιέρας.

*To Cinemagazine ρίχνει μια ματιά στο δεύτερο μεγάλο αφιέρωμα των Νυχτών, για το queer βρετανικό σινεμά.

*Ο Τομ Χανκς ανέφερε σε νέα συνέντευξη πως πιστεύει πως έχει κάνει μόνο 4 πραγματικά καλές ταινίες. Δεν τις ονόμασε αυτή τη φορά (αν και πρόσφατα είπε πως οι 3 αγαπημένες του είναι τα «A League of Their Own», «Cast Away» και «Cloud Atlas»), ωστόσο η Καθημερινή παίρνει αφορμή για να επιλέξει τη δική της 4άδα.

*Νέα ταινία ετοιμάζουν μαζί ξανά οι Λάνθιμος-Φιλίππου, με τίτλο «AND» και ένα εντυπωσιακό καστ που περιλαμβάνει τη μούσα του σκηνοθέτη Έμμα Στόουν, την φοβερή Μάργκαρετ Κουάλεϊ, τον Τζέσι Πλέμονς και τον Γουίλεμ Νταφόε ο οποίος πρωταγωνιστεί και στο «Poor Things» του Λάνθιμου.

*Στο αγγλόφωνο ίντερνετ, διαβάζουμε μια πολύσυζητημένη συνέντευξη του Άντριου Ντόμινικ στο Sight & Sound , στο Vulture μια ανάλυση του εντυπωσιακού ανοίγματος του «Athena» του Ρομέν Γαβρά, και μια παλιά, αδημοσίευτη συνέντευξη του Τέρενς Μάλικ για το «Badlands» που μόλις βγήκε στο φως.

Αξίζει να δεις

Ο Παρκ Τσαν-γουκ μιλάει στη LiFO για την «Απόφαση Φυγής».

Τρέιλερ για το βραβευμένο στη Βενετία νεανικό κανιβαλιστικό ρομάντζο «Bones & All» του Λούκα Γκουαντανίνο με τους Τίμοθι Σαλαμέ και Τέιλορ Ράσελ.

Πρώτο τρέιλερ για το «Knock at the Cabin», την επόμενη ταινία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, που αναμένεται να κυκλοφορήσει μες στο ‘23.

Νέο τρέιλερ για το «BARDO» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου που μόλις επελέγη από το Μεξικό για να εκπροσωπήσει τη χώρα στα Όσκαρ.

Τελευταίο τρέιλερ για την «Τελευταία Νύχτα με τις Μάσκες», την ολοκλήρωση της τριλογίας της μοντέρνας αναβίωσης του κλασικού «Halloween».

H ταινία Μαγνητικά Πεδία είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web