Journal

Το «Normal People» μας κάνει να το ερωτευόμαστε ξανά (και ξανά)

Το «Normal People» μας κάνει να το ερωτευόμαστε ξανά (και ξανά)

Ευτυχία
Ευτυχία Τερζή
Δημοσιεύτηκε
4 Δεκ 2023
Κατηγορία
Tags

Το απόλυτο τηλεοπτικό φαινόμενο της τρέχουσας δεκαετίας, η υπέρ-επιτυχημένη μεταφορά του best seller της Σάλι Ρούνεϊ “Normal People”, είναι διαθέσιμο στο Cinobo.

Δεν υπάρχει τίποτα “κανονικό” στην ιστορία του “Normal People”. Ξεκίνησε ως μια από τις μεγαλύτερες λογοτεχνικές επιτυχίες των 10s, έγινε best-seller στις ΗΠΑ και καθιέρωσε τη Σάλι Ρούνεϊ ως την επιδραστικότερη συγγραφέα της γενιάς των millennials. Μετά την κυκλοφορία της τηλεοπτικής του μεταφοράς από το BBC το 2020 (στην οποία η Ρούνεϊ ήταν και συν-σεναριογράφος) κατέστη σαφές ότι επρόκειτο για ένα πολιτιστικό φαινόμενο άνευ προηγουμένου. 

Χωρίς μνημειώδη μπάτζετ ανά επεισόδιο, χωρίς επικές διαστάσεις, με δύο σκηνοθέτες προερχόμενους από τον ανεξάρτητο κινηματογράφο (ο ένας εκ των οποίων είναι ο Lenny Abrahamson του οσκαρικού “Room”) και δύο άγνωστους ηθοποιούς (ερμηνευτικό ντεμπούτο του Πολ Μέσκαλ!), το “Normal People” κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη σειρά του 2020, όταν, εν μέσω της πανδημίας, το μόνο που θέλαμε ήταν να νιώσουμε λίγο “κανονικοί άνθρωποι”. 

_DSC8688Jul 25 2019.webp

Η ιστορία είναι γνωστή. Ο Κόνελ (boy) γνωρίζει (meets) τη Μαριάν (girl) στο σχολείο όπου ο πρώτος είναι αθλητικός, δημοφιλής και από μονογονεϊκή οικογένεια της εργατικής τάξης και η δεύτερη απόμακρη, αντιδραστική παρίας από πλούσια οικογένεια. Η μητέρα του Κόνελ εργάζεται ως οικιακή βοηθός στο σπίτι της Μαριάν και οι δύο έφηβοι έρχονται κοντά ξεκινώντας μια σχέση που αποφασίζουν να κρατήσουν κρυφή για να μην επηρεάσει το κοινωνικό στάτους του Κόνελ στο σχολείο. Όταν και οι δύο περάσουν στο φημισμένο πανεπιστήμιο Τρίνιτι του Δουβλίνου, οι ισορροπίες θα αλλάξουν: η Μαριάν θα ταιριάξει αμέσως στο κοινωνικό γίγνεσθαι της φοιτητικής ζωής ενώ ο Κόνελ θα νιώσει αποκομμένος και θα απομονωθεί.

_DSC8467Jul 03 2019.webp

Η σειρά παρακολουθεί αυτό το αδιόρατο νήμα που ενώνει συχνά τους ανθρώπους που συναντιούνται σε τόσο κομβικές στιγμές στη ζωή τους και ενηλικιώνονται μαζί (ακόμα και όταν δεν είναι “μαζί”, ίσως και περισσότερο τότε) και αποτυπώνει με ωμή ειλικρίνεια και ευθύτητα τη σχέση δύο ανθρώπων που πασχίζουν να επικοινωνήσουν ο ένας στον άλλο αυτό που πραγματικά νιώθουν, χωρίς ποτέ να το καταφέρνουν στ’αλήθεια. Αυτά τα κενά στην επικοινωνία, οι άβολες σιωπές και οι αλλεπάλληλες παρεξηγήσεις συνυπάρχουν με ηλεκτρισμένα βλέμματα και αβίαστη τρυφερότητα, σε μια αφήγηση που μοιάζει με θραύσματα αναμνήσεων αυτών των μικρών στιγμών που είναι τόσο σημαντικές όσο και ασήμαντες. Έκει είναι το μέρος όπου τρυπώνει το Normal People. Σε όλα αυτά που είναι πολύ μικρά για τις μεγάλες ρομαντικές ιστορίες αλλά τόσο αληθινά ώστε να βρούμε όλοι κάτι δικό μας στον Κόνελ και τη Μαριάν.

Και στο τέλος, πάντα κάποιος λέει “I’ll go” και πάντα κάποιος απαντάει “and I’ll stay”.

H σειρά «Normal People» είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web