Journal

We May Laugh

We May Laugh

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
20 Μαΐ 2021
Κατηγορία

Το Cinobo παρουσιάζει τη νέα του συλλογή, We May Laugh, κι επειδή είναι Μάιος (May) και πρόκειται για ταινίες που προκαλούν γέλιο (laugh) και αν δεν σας έπεισε ο εξαιρετικά αστείος τίτλος, θα σας πείσουν σίγουρα οι κωμωδίες που περιλαμβάνονται στη συλλογή.

«Το Cinobo έχει κωμωδίες;» και «Καμιά καλή κωμωδία έχετε;»

Ε λοιπόν, αν σας είπαν ότι δεν έχουμε, σας γελάσανε.

Δίνουμε τέλος στα φέικ νιουζ, σταματάμε την παραπληροφόρηση, σπάμε τη σιωπή μας και αποκαθιστούμε το όνομά μας. Το Cinobo έχει κωμωδίες. Και μάλιστα πολλές. Και μάλιστα πολύ αστείες. Γι’ αυτό συγκεντρώσαμε τις πιο laugh out loud funny από αυτές και σας τις παρουσιάζουμε στην καινούρια μας συλλογή. Και το όνομα αυτής: We May Laugh. Επειδή είναι Μάιος. Είναι αστείο. Επίτηδες. Επειδή η συλλογή είναι για κωμωδίες. Και είναι Μάιος!!! (μαπόσοχιούμοραυτότοCinoboπχια!!!) Και αν δεν σας έπεισε ο ήδη ξεκαρδιστικά, φανταστικά, υπερβολικά αστείος τίτλος της συλλογής (μα τι άλλο θέλετε), θα σας πείσουν σίγουρα οι ταινίες που περιλαμβάνει.

Από τον κοψομεσιασμένο Αδάμ Μπουσδούκο του Soul Kitchen μέχρι τις υαλοθραυστικές τσιρίδες της Μέριλ Στριπ στο Florence Foster Jenkins, κι από τις κατάμαυρες σουρεάλ σατιρικές ιστορίες του 7 Λόγοι να Τρέξεις Μακριά που θα σε κάνουν να γελάσεις και να αναρωτηθείς αν θα καίγεσαι αιώνια στα καζάνια της κολάσεως που γέλασες, μέχρι το ξεκαρδιστικά αταίριαστο αχτύπητο δίδυμο των Άθικτων. Όλοι γελάμε με διαφορετικά πράγματα, πράγματα που αναγνωρίζουμε και ευχόμασταν να μην αναγνωρίζαμε, πράγματα οικεία, ή απλώς, πράγματα κατά κοινή παραδοχή, εντελώς γελοία. Όπως είπε και ο μέγας Ντέιβ Σαπέλ άλλωστε, «τα πάντα είναι αστεία, μέχρι να συμβούν σε σένα.»

Πέρα από την πλάκα όμως και για να μιλήσουμε για τα αστεία και λίγο σοβαρά: Δεν είναι τυχαίο που η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου* γιορτάζεται τον Μάιο, τον παραδοσιακά πιο αισιόδοξο μήνα του χρόνου, το προοίμιο του καλοκαιριού και συνειρμικά καλύτερων και πιο φωτεινών ημερών. Το γέλιο είναι ένα θεραπευτικό εργαλείο, ένα απαραίτητο συστατικό για τη φυσική και ψυχική μας υγεία, μια ευκαιρία απόδρασης από την πραγματικότητα, κάτι που το σινεμά αντιλήφθηκε σχεδόν από τη γέννησή του. Η σχέση του με το γέλιο δε σταμάτησε ποτέ, οι παρέες μεταξύ τους ρωτούν πάντα για «μια καλή κωμωδία» ως ένα φυσικό αντικαταθλιπτικό και το Cinobo απαντά επιλέγοντας ταινίες από την ταινιοθήκη του όπου το γέλιο υπερισχύει των δακρύων (εκτός αν κλάψετε από τα γέλια), για αγχολυτικές και ξέγνοιαστες στιγμές. Αυτόν το Μάη επιλέγουμε το γέλιο!

*ναι, τσακαλάκια, καλά καταλάβατε, αυτή ήταν η αφορμή και για τη συλλογή και για τον υπεραστείο – μην ακούσω κανέναν να λέει νταντ τζόουκ – τίτλο της

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web