«Εκτός Εαυτού»: Ο γύρος του κόσμου σε μια νύχτα

Με επιρροές από το «After Hours» του Μάρτιν Σκορσέζε, ένα ισπανικό θρίλερ γεμάτο ένταση μας παρουσιάζει πόσα πράγματα μπορούν να πάνε στραβά σε ένα αρχικά χαλαρό βράδυ.

*Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming αποκλειστικά στο Cinobo

Εκτός Εαυτού (Cross the Line)​

Στην ερώτηση «ποιο είναι το επόμενο ισπανικό θρίλερ που θα δούμε;», την οποία κάνουν όλοι και περισσότεροι θεατές και στη χώρα μας, το «Εκτός Εαυτού» μοιάζει ως η ιδανική απάντηση. Χωρίς να στηρίζεται στο πιο κλασικότροπο whodunit, ξεφεύγει από το είδος του μυστηρίου, βάζοντας μέσα τη δράση αλλά και μια εντυπωσιακή κινηματογράφηση. Κυρίως όμως, βάζει τον ήρωά του στη θέση του κοινού, καθώς το τελευταίο μαθαίνει την ίδια στιγμή με εκείνον την εξέλιξη της ιστορίας.

Σύμφωνα με τη σύνοψη, ο Ντάνι είναι, κατά γενική ομολογία, καλό παιδί που, τα τελευταία χρόνια, έχει αφιερώσει τη ζωή του στη φροντίδα του άρρωστου πατέρα του. Όταν ο πατέρας του φεύγει από τη ζωή, αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να ξαναπάρει τη ζωή του στα χέρια του και αγοράζει ένα εισιτήριο για τον γύρο του κόσμου. Πριν όμως ξεκινήσει το ταξίδι του, γνωρίζει τη Μίλα, μια νέα κοπέλα που είναι τόσο ελκυστική και αισθησιακή, όσο και ασταθής και διαταραγμένη. Αυτό που ξεκινάει ως μια νύχτα γεμάτη περιπέτεια, γρήγορα μετατρέπεται σε ζωντανό εφιάλτη που οδηγεί τον Ντάνι σε ακραίες καταστάσεις που δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί.

Το ζητούμενο για τον Ντάνι είναι να ξεκινήσει αυτό που θεωρητικά θα είναι μια καινούρια ζωή. Χωρίς να νιώθει αδικημένος για το ότι έχασε χρόνια από τη νιότη του φροντίζοντας τον πατέρα του, για πρώτη φορά στη ζωή του νιώθει ανοιχτός να δεχτεί το μυστήριο της ζωής και να το εξερευνήσει χωρίς να ρωτά πολλά. Όταν λοιπόν έχεις δεχτεί ως δώρο ένα εισιτήριο διαρκείας για αεροπορικά ταξίδια σε όλο τον κόσμο, το να δεχτείς την πρόσκληση από ένα άγνωστο άτομο απλά να σε ακολουθήσει για μια βόλτα μοιάζει παιχνιδάκι. Κι εκεί αρχίζει η πραγματική περιπέτεια.

Στις κριτικές της οι περισσότεροι αναγνώρισαν ως επιρροή το «After Hours» του Σκορσέζε αν και εδώ ο ήρωας ζει καταστάσεις που δεν μπορεί ο θεατής να βρει εύκολα το χιούμορ. Περισσότερο ταυτίζονται στην αναζήτηση του ενστίκτου όταν τα πράγματα στραβώσουν αλλά και στην αποδοχή του αγνώστου ως προαπαιτούμενο για μια βραδιά περιπέτειας. Ο σκηνοθέτης Νταβίντ Βικτόρι κάνει εξαιρετική δουλειά στην κινηματογράφηση των απίθανων συμβάντων του κακομοίρη Ντάνι που για πρώτη φορά στη ζωή του καλείται να πάρει αποφάσεις για θέματα που τον ξεπερνούν.

Σε αντίθεση με τον ήρωα, το «Εκτός Εαυτού» ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για τον σκηνοθέτη και τους 2 πρωταγωνιστές. Ο Βικτόρι αναγνωρίστηκε για τον χειρισμό του σεναρίου του και στη συνέχεια ανέλαβε την παραγωγή και την σκηνοθεσία αρκετών επεισοδίων στη σειρά του Netflix, «Sky Rojo». Ο Μάριο Κάσας βραβεύτηκε στα εθνικά βραβεία της χώρας (τα Γκόγια) με το Βραβείο Καλύτερης Αντρικής Ερμηνείας, ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη Μιλένα Σμιτ, στο ρόλο της εκρηκτικής Μίλα, συζητήθηκε αμέσως και ο αμέσως επόμενος ρόλος της ήταν στις Παράλληλες Μητέρες του Αλμοδόβαρ.

Play Video

*Η ταινία «Εκτός Εαυτού» του Νταβίντ Βικτόρι είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo.

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

Ποιο είναι επιτέλους το «Κόλπο της Νυφίτσας»

O σκηνοθέτης του βραβευμένου με Όσκαρ Το Μυστικό στα Μάτια της επιστρέφει με πολύ διαφορετική διάθεση. Σπαρταριστό μαύρο χιούμορ, twists και παρατράγουδα μέσα σε μια έπαυλη που βασιλεύουν οι μνήμες του ένδοξου παρελθόντος όσο παραμονεύουν οι συνέπειες μιας χρόνιας παρακμής.

«The Classics»: Μερικοί το προτιμούν κλασικό

Κατηγορία με ταινίες-θρύλους, έτοιμες να σου προσφέρουν ανεξάντλητη απόλαυση, μια μεθυστική δόση νοσταλγίας, και τροφή για την επόμενη κινηματογραφική συζήτηση στην οποία θα παρευρεθείς.