Journal

“Κάνα Δυο Φωτογραφίες” στο Cinobo Όπερα, τρέιλερ για νέο Μπονγκ Τζουν-χο, νέα καθίσματα στο Ολύμπιον

“Κάνα Δυο Φωτογραφίες” στο Cinobo Όπερα, τρέιλερ για νέο Μπονγκ Τζουν-χο, νέα καθίσματα στο Ολύμπιον

Ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα του Τζέρι Λιούις, αφιέρωμα Miami Vice, τρέιλερ Blitz του Στιβ Μακουίν και πολλά ακόμα κινηματογραφικά νέα στα εβδομαδιαία Cinobo Frames.

Η έκθεση “Κάνα Δυο Φωτογραφίες” παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, ζωντανεύοντας το αστικό τοπίο και τον κόσμο της ραπ κουλτούρας στο φουαγιέ του Cinobo Όπερα. Ο φωτογράφος Δημήτρης Μουγκός και η ομάδα του μεταμόρφωσαν το ιστορικό σινεμά, με την επιμέλεια της Ηώς Πάσχου.

Με αφορμή την έκθεση, που ανοίγει Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ο Δημήτρης Μουγκός μίλησε στην Athens Voice για τα όσα θα δούμε στο Cinobo Όπερα αλλά και στο OneMan για το πώς φωτογράφισε τον ΛΕΞ.

Παράλληλα με την έκθεση, το Cinobo Όπερα θα προβάλει το τριήμερο 20-22 ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα που συνομιλεί με την urban κουλτούρα, που θα περιλαμβάνει τις ταινίες «Menace II Society», «Kids», «Μίσος», «Μαχαιροβγάλτης» αλλά και σε πανελλήνια πρεμιέρα το ήδη πολυσυζητημένο «Kneecap» που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Οκτώβριο. Περισσότερα

la-haine-still-2.webp

Αξίζει να διαβάσεις:

  • Το «Animal» είναι υποψήφιο για το Ευρωπαϊκό βραβείο κοινού Lux, μόλις η τρίτη ταινία που φτάνει στην τελική 5άδα. 
  • Το Αθηνόραμα θυμάται την, σαν σήμερα, έναρξη του πρώτου φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, και των βραβείων που δόθηκαν εκείνη τη χρονιά.
  • Στη LiFO διαβάζουμε για την ταινία του Τζέρι Λιούις για το Ολοκαύτωμα που δεν είδαμε ποτέ, και για την οποία ένα ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στο πρ΄σοφατο φεστιβάλ Βενετίας.
  • Τι περιμένουμε από ένα αμερικάνικο ριμέικ μιας ευρωπαϊκής ταινίας; Η Καθημερινή απαντά, με αφορμή το ριμέικ του θρίλερ «Speak No Evil».
  • Στο αγγλόφωνο ίντερνετ, το Vulture μιλά με τους ανθρώπους πίσω από την κλασική σειρά «Miami Vice» που έφερε την τηλεόραση σε μια νέα αισθητική εποχή, χρόνια πριν την «πρεστίζ» τηλεόραση.
     


Αξίζει να δεις:

Τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο (και μετά από άλλεπάλληλες καθυστερήσεις) «Mickey 17» του Μπονγκ Τζουν-χο, με τον Ρόμπερτ Πάτινσον.

 

 

Σε ένα time-lapse βίντεο βλέπουμε τις εργασίες και τα νέα καθίσματα της ιστορικής αίθουσας Ολύμπιον, στη Θεσσαλονίκη.

Τρέιλερ για το «Blitz» του Στιβ Μακουίν, με την Σίρσα Ρόναν.

 

Ψάχνεις τι θα δεις αυτό το Σαββατοκύριακο;

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web