Journal

«Memory»: Πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα γύρω από τις ταινίες Alien;

«Memory»: Πιστεύετε ότι ξέρετε τα πάντα γύρω από τις ταινίες Alien;

Τάσος
Τάσος Μελεμενίδης
Published
8 Aug 2024
Category
Tags

Το Cinobo σας προσκαλεί σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τους αρχαίους μύθους των Ελλήνων και των Αιγυπτίων, για να καταλήξει στη λογοτεχνία του φανταστικου και το αξεπέραστο Alien του Ρίντλεϊ Σκοτ.

Ο Αλεξάντερ Φίλιπ εδώ και χρόνια εμπνέεται από μεγάλες κινηματογραφικές στιγμές και ψάχνει μανιωδώς πίσω από το μύθο τους. Από το «78/52», το οποίο είναι διαθέσιμο στο Cinobo, που αναλύει όσο κανείς άλλος τη σκηνή του ντους στο «Ψυχώ» του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ως το Star Wars και τα ζόμπι του Ρομέρο,  φτιάχνει ντοκιμαντέρ με απολαυστικές πληροφορίες για την κινηματογραφική δημιουργία αλλά και για το πως κατασκευάζονται ιστορίες που στιγματίζουν την ποπ κουλτούρα και βγαίνουν έξω από τα στενά κινηματογραφικά όρια. 

MEMORY B-Copyright Courtesy of the O’Bannon Estate (1).webp

Ο Φίλιπ συνέχισε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι με το «Memory», όπως ήταν και ο αρχικός τίτλος του project Alien, χωρίς να ενδιαφέρεται να φτιάξει απλά ένα συνοδευτικό behind the scenes της ταινίας. Με μια σειρά συνεντεύξεων, βρίσκει τους αρχαίους μύθους που ενέπνευσαν την ταινία - ξεκινώντας το ντοκιμαντέρ του με σκηνές από το μαντείο των Δελφών - και συνεχίζει με την παρουσίαση 2 ανθρώπων των οποίων η συμβολή στην ταινία ήταν καθοριστική. Ο Νταν Ο’Μπάνον και ο Χ.Ρ. Γκίγκερ, σεναριογράφος και σχεδιαστής του τέρατος αντίστοιχα, αναλύονται από φίλους και συνεργάτες ως δύο μοναδικές προσωπικότητες στον χώρο του φανταστικού, με εμπνεύσεις από τον Λάβκραφτ αλλά και πρώτες sci-fi απόπειρες της δεκαετίας του ‘50 στο αμερικανικό σινεμά

Για ένα franchise τόσο επιδραστικό ως σήμερα (που επιστρέφει μάλιστα φέτος με νέα ταινία), το Memory γίνεται η απόλυτη αποκρυπτογράφηση των μυστικών του. Μια εις βάθος διαδρομή στον κόσμο της εμβληματικής πρώτης ταινίας του 1979, μαζί με τους ανθρώπους πίσω από τη δημιουργία του. Δείτε πώς μια από τις πιο τρομακτικές ταινίες όλων των εποχών ήρθε στη ζωή πριν από 45 χρόνια, εμπνευσμένη από την αρχαία μυθολογία και τους παγκόσμιους φόβους μας.

H ταινία «Memory: Η Προέλευση του Alien» είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web