Journal

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι και το «Τέρας» της σωματικής κωμωδίας

Ο Ρομπέρτο Μπενίνι και το «Τέρας» της σωματικής κωμωδίας

Ο αγαπημένος του κοινού Ρομπέρτο Μπενίνι και η σύζυγός του Νικολέτα Μπράσκι, έρχονται στο Cinobo με μια σειρά ξεκαρδιστικών σλάπστικ παρεξηγήσεων, στην κλασική ιταλική κωμωδία των 90s.

Ένας ονειροπόλος εργένης και ατσούμπαλος κομπιναδόρος, που μεταφέρει κούκλες βιτρίνας και αποτρέπει όποιον θέλει να νοικιάσει το διαμέρισμα στο οποίο έχει κάνει κατάληψη, πέφτει θύμα παρεξήγησης και ταυτίζεται με έναν παρανοϊκό serial killer που τρομοκρατεί τη Ρώμη.

The-Monster-3.jpg

Από τον Τζιμ Τζάρμους και τους εμβληματικούς ρόλους στην Παγίδα του Νόμου, στο Μια Νύχτα στη Γη και στο Καφές και Τσιγάρα, μέχρι τη διασημότερη ταινία του, Η Ζωή Είναι Ωραία, που τον έκανε τον δεύτερο ηθοποιό μετά τον Λόρενς Ολίβιε που βραβεύτηκε με Όσκαρ για ένα φιλμ όπου σκηνοθέτησε τον εαυτό του. Και από Το Τέρας που προηγήθηκε αυτού του παγκόσμιου θριάμβου, στα μέσα των 90s, στα πρόσφατα Αστερίξ και Πινόκιο, η πληθωρική και ακραία αεικίνητη φυσιογνωμία του Ρομπέρτο Μπενίνι τον έχει κάνει έναν από τους πλέον αγαπητούς σωματικούς κωμικούς της σύγχρονης κινηματογραφικής ιστορίας.

The-Monster-4.jpg

Το Τέρας, στο οποίο ο Μπενίνι γράφει, σκηνοθετεί και συμπρωταγωνιστεί δίπλα στη σύζυγό του Νικολέτα Μπράσκι -όπως και στις περισσότερες ταινίες του- έκανε την πρώτη του εβδομάδα στα ιταλικά σινεμά εισπράξεις ρεκόρ 13,4 εκατομμυρίων δολαρίων και παρέμεινε στο νούμερο ένα για καιρό, καταλήγοντας να είναι μια από τις ταινίες με τις υψηλότερες εισπράξεις όλων των εποχών. Στις ΗΠΑ κάποιοι κριτικοί έβλεπαν ένα φιλμ «κάπως παιδικό, αλλά παράλληλα διασκεδαστικό που μπορείς να το καταλάβεις χωρίς να μιλάς ούτε λέξη ιταλικά...», ενώ μελετητές μιλούν για έναν συνδυασμό Σαρλό, Κλουζό, αλλά και Commedia dell'arte, της λαϊκής ιταλικής αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας του 16ου αιώνα.

Η ταινία «Το Τέρας» με τον Ρομπέρτο Μπενίνι είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.