Journal

Οι αγαπημένες ταινίες του Ευθύμη Φιλίππου (και του Μάικλ Μαν), και χαμός με ιδρωμένες εικόνες «Μονομάχου 2»

Οι αγαπημένες ταινίες του Ευθύμη Φιλίππου (και του Μάικλ Μαν), και χαμός με ιδρωμένες εικόνες «Μονομάχου 2»

Η Μία Γκοθ στα σινεμά, οι καλύτερες ταινίες του ‘24 μέχρι τώρα, τρέιλερ για το «Trap» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν και πολλά ακόμα κινηματογραφικά νέα στα εβδομαδιαία Cinobo Frames.

Αξίζει να διαβάσεις:

  • Αυτές είναι οι 10 αγαπημένες ταινίες του Ευθύμη Φιλίππου όπως τις παρουσιάζει στη LiFO.
  • Λογαριασμό στο Letterboxd έκανε ο Μάικλ Μαν όπου ξεκίνησε καταγράφοντας τις 14 αγαπημένες του ταινίες όλων των εποχών, με πρώτη το «Θωρηκτό Ποτέμκιν» κι ανάμεσα στις οποίες το «Οργισμένο Είδωλο» του Σκορσέζε, η «Αταλάντη» του Ζαν Βιγκό και το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου(!).
  • Πέθανε ο Ρόμπερτ Τάουνι, ένας από τους καθοριστικούς σεναριογράφους της χολιγουντιανής ιστορίας, και το Cinemagazine ανατρέχει στην καριέρα και την επίδρασή του.
  • Το Flix μιλάει με τον Λευτέρη Χαρίτο, πρόεδρο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, για τη νέα καμπάνια προώθησης του ελληνικού σινεμά.
  • Το Αθηνόραμα γράφει από το Αίγιο όπου ξεκινάει ένας νέος κινηματογραφικός θεσμός.
  • Η Μαξίν της Μία Γκοθ είναι ένα «final girl» διαφορετικό από τα άλλα, όπως γράφει το Cinemagazine με αφορμή την κυκλοφορία της τρίτης ταινίας στην τριλογία του Τάι Γουέστ. Το πρώτο μέρος, «Χ» του Τάι Γουέστ, στριμάρει στο Cinobo.
  • To TVXS γράφει για το κλασικό «Ρασομόν» του Ακίρα Κουροσάβα, μια διαχρονική παραβολή πάνω στην φύση της αλήθειας.
  • Στα μισά της χρονιάς, το News247 και η Popaganda επιχειρούν μια πρώτη κινηματογραφική ανασκόπηση με τις καλύτερες ταινίες του ‘24, μέχρι τώρα.
  • Τρίβια και μια σύντομη ιστορία για το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, που επανακυκλοφορεί.
  • Το itsestella γράφει έναν μικρό ύμνο στα θερινά σινεμά και στην αναγκαιότητά τους.

Αξίζει να δεις:

GRZ3-hkbgAAtnat.jfif

Το Vanity Fair έχει τις πρώτες επίσημες εικόνες από το πολυαναμενόμενο «Μονομάχο 2» του Ρίντλεϊ Σκοτ με τους Πολ Μέσκαλ, Πέδρο Πασκάλ και Ντενζέλ Ουάσινγκτον.

Τρέιλερ για την αποκατάσταση του 7ωρου «Ναπολέοντα» του Άμπελ Γκανς που έκανε πρεμιέρα στις Κάννες και κυκλοφορεί το καλοκαίρι στη Γαλλία, 97 χρόνια μετά την πρώτη του κυκλοφορία.

Τρέιλερ για την «Εμμανουέλα» της Οντρέ Ντιγουάν με την Νοεμί Μερλάν, την νέα ταινία της δημιουργού του «Γεγονότος» μετά το Χρυσό Λιοντάρι της Βενετίας.

Νέο τρέιλερ για το «Trap» του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, ή «αν η “Σιωπή των Αμνών” συνέβαινε σε μια συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ».

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web