Journal

Πρόγραμμα για Νύχτες Πρεμιέρας, τρέιλερ για «Maria» με Αντζελίνα Τζολί ως Κάλλας

Πρόγραμμα για Νύχτες Πρεμιέρας, τρέιλερ για «Maria» με Αντζελίνα Τζολί ως Κάλλας

Αφιέρωμα Φράνσις Φορντ Κόπολα, τρέιλερ για το disclaimer του Κουαρόν, αποχώρηση Χοακίν Φοίνιξ από τα γυρίσματα της ταινίας του Τοντ Χέινς και πολλά ακόμα κινηματογραφικά νέα στα εβδομαδιαία Cinobo Frames.

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των φετινών, 30ών Νυχτών Πρεμιέρας, με ταινία έναρξης το «Anora» του Σον Μπέικερ, ταινία λήξης το «Room Next Door» του Πέδρο Αλμοδόβαρ, μεγάλα αφιερώματα στον Ακίρα Κουροσάβα και το βρετανικό σινεμά των ‘80s, μια επετειακή προβολή του «Trainspotting», την πανελλήνια πρεμιέρα του «Megalopolis» του Κόπολα, μερικές από τις πιο πολυσυζητημένες φεστιβαλικές ταινίες της χρονιάς σαν το «The Substance» και το «The Brutalist», και νέες ταινίες από τον Ζακ Οντιάρ, τον Μοχάμαντ Ρασούλοφ, τον Κιγιόσι Κουροσάβα, την Άντρεα Άρνολντ, και πολλούς και πολλές ακόμα.


Αξίζει να αναφερθούμε στην ταινία κινουμένων σχεδίων που έχει κάνει τους πάντες να παραμιλάνε φέτος μετά την προβολή στις Κάννες, το δίχως πολλά λόγια «Flow», το γερμανικό «Dying» που υμνήθηκε από την κριτική και κέρδισε τις εντυπώσεις (και το Μεγάλο Βραβείο) στο πρόσφατο φεστιβάλ Βερολίνου, με τον γνωστό πρωταγωνιστή Λαρς Έιντινγκερ να έρχεται προσκεκλημένος του φεστιβάλ στην Αθήνα, αλλά και το ντοκιμαντέρ «Made in England» για το σινεμά των Πάουελ και Πρεσμπέργκερ, όπου άνθρωποι όπως ο Μάρτιν Σκορσέζε μιλούν για το δημιουργικό δίδυμο που γύρισε μερικές από τις κορυφαίες ταινίες στην ιστορία του σινεμά.


Όλο το πρόγραμμα, και εισιτήρια, στην επίσημη σελίδα του φεστιβάλ.

aiff30_981_14358994_type13168.webp

Αξίζει να διαβάσεις:

  • Το News247 γράφει για την επίσκεψη στην έκθεση Κάνα Δυο Φωτογραφίες που συνεχίζεται στο Cinobo Όπερα.
  • Η Parallaxi εξετάζει την διαδρομή του Φράνσις Φορντ Κόπολα και την άφιξη στο σημερινό σημείο της καριέρας του.
  • Το Cinemagazine ξαναβλέπει όλη τη φιλμογραφία του Πέδρο Αλμοδόβαρ με αφορμή την προβολή του νέου του φιλμ στις Νύχτες Πρεμιέρας.
  • Ο πρόεδρος του Animasyros μιλάει στην Athens Voice για τη φετινή, 17η διοργάνωση του φεστιβάλ ταινιών κινουμένων σχεδίων.
  • Η Κριστίν Βασόν τα βάζει με τον Χοακίν Φοίνιξ μετά την αποχώρηση του ηθοποιού από την ταινία του Τοντ Χέινς.
     

Αξίζει να δεις:

Πρώτο τρέιλερ για το «Maria» του Πάμπλο Λαραϊν, με την Αντζελίνα Τζολί στον ρόλο της Κάλλας. Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες από το Cinobo.

Αυτή είναι η αφίσα του φετινού φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

Τρέιλερ για το «Disclaimer», τη σειρά που σκηνοθέτησε ο Αλφόνσο Κουαρόν για λογαριασμό του Apple TV+. Πρωταγωνιστεί η Κέιτ Μπλάνσετ.

Τρέιλερ για την ταινία βαμπίρ «Sinners» του Ράιαν Κούγκλερ με τον Μάικλ Μπ. Τζόρνταν και την Χέιλι Στάινφιλντ.

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web