Journal

Το καλτ «Hot Fuzz» και η σινεφίλ ζόμπι κωμωδία «Final Cut» του Μισέλ Χαζαναβίσιους

Το καλτ «Hot Fuzz» και η σινεφίλ ζόμπι κωμωδία «Final Cut» του Μισέλ Χαζαναβίσιους

Με μια ματιά, ό,τι καινούριο θα δούμε στο Cinobo αυτή την εβδομάδα, από 15 ως 21 Ιουλίου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η σινεφίλ ζόμπι κωμωδία «Final Cut» του Μισέλ Χαζαναβίσιους στριμάρει τώρα στο Cinobo. Η ταινία έναρξης του περσινού φεστιβάλ Καννών, διασκευάζει πετυχημένο γιαπωνέζικο φιλμ και συνδυάζει συναίσθημα, γέλιο, τρόμο και σινεφιλική διάθεση, σε ένα τέλειο καλοκαιρινό πακέτο.

Με καλτ διαθέσεις έρχεται και το «Hot Fuzz» του Έντγκαρ Ράιτ, με τους Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ αστυνομικούς σε ένα χωριό όπου κάτι δεν είναι όπως φαίνεται. Η δεύτερη ταινία της θρυλικής «τριλογίας Κορνέτο» του Ράιτ. Παράλληλα, το «Spaced» της ίδιας δημιουργικής ομάδας συνεχίζεται για όλο τον Ιούλιο.

Μαζί, στην πλατφόρμα έρχεται ένα από τα πιο ιστορικά sport ντοκιμαντέρ που έχουν γυριστεί ποτέ, ιστορικής σημασίας για την σέρφερ κουλτούρα και για το πώς ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο γύρω μας. Το άκρως καλοκαιρινό «Morning of the Earth» έρχεται στο Cinobo και μαζί του αναζητούμε το τέλειο κύμα.



Αναλυτικά οι νέες αφίξεις στο Cinobo:

 

Cinobo Series

Συνεχίζεται

Αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται η σειρά «Spaed» με τα επεισόδια 5 και 6.

 

 

Cinobo Exclusives

Final Cut (Coupez!)

Ένα μικρό κινηματογραφικό συνεργείο επιχειρεί να γυρίσει μια ταινία τρόμου με ζόμπι με περιορισμένο προϋπολογισμό, αλλά αντιμετωπίζει κάτι περισσότερο από τεχνικές δυσκολίες όταν πραγματικά ζόμπι αρχίζουν ξαφνικά να τους επιτίθενται. Σε μια από τις πιο αγνα διασκεδαστικές σινεφίλ κωμωδίες του πρόσφατου ευρωπαϊκού σινεμά, ο Μισέλ Χαζαναβίσιους («The Artist») διασκευάζει ένα γιαπωνέζικο καλτ χιτ και συνδυάζει οικογενειακή δραμεντί, συναίσθημα, χιούμορ, ζόμπι και αίμα, στην ταινία που άνοιξε το φεστιβάλ Καννών του ‘23.

 

 

New in Cinobo

Morning of the Earth

Μια ομάδα σέρφερ μαθαίνει να ζει σε πνευματική αρμονία με τη φύση, φτιάχνοντας τις δικές τους σανίδες –και σπίτια– καθώς ταξιδεύουν σε διάφορες χώρες αναζητώντας το τέλειο κύμα στα βορειοανατολικά της Αυστραλίας, στο Μπαλί και στη Χαβάη. Πόσο θα πάλευες για να βρεις το τέλειο κύμα; Το ντοκιμαντέρ που άλλαξε την κουλτούρα του σερφ, έγινε το πρώτο που κινηματογράφησε σέρφερ να καβαλάνε τα κύματα στο νότιο άκρο του Μπαλί, βοηθώντας τη χώρα να γίνει μαζικός τουριστικός προορισμός. Ένα ντοκιμαντέρ γεμάτο δράση, άγρια ομορφιά, και την αναζήτηση αρμονίας γύρω –και μέσα– στη θάλασσα.

 

Καυτοί και Άσφαιροι (Hot Fuzz)

Ο Νικ Έιντζελ, ένας ικανότατος αστυνομικός, μετατίθεται από το Λονδίνο στο απόλυτα ήσυχο Σάντφορντ. Μερικά περίεργα ατυχήματα που αρχίζουν να συμβαίνουν, όμως, υποψιάζουν τον Έιντζελ ότι η ειδυλλιακή κωμόπολη δεν είναι αυτό που φαίνεται.


 

Checklist εβδομάδας:

✓ Δευτέρα 15 Ιουλίου: Spaced (Επεισόδια 5 + 6)
✓ Τρίτη 16 Ιουλίου: Final Cut
✓ Πέμπτη 18 Ιουλίου: Morning of the Earth
✓ Παρασκευή 19 Ιουλίου: Καυτοί και Άσφαιροι

Οι ταινίες και οι σειρές είναι διαθέσιμες για streaming στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web