Journal

Τρέιλερ για σίκουελ «Τζόκερ», Χρυσό Λιοντάρι στον Αλμοδόβαρ, και αποχαιρετισμός στον μεγάλο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς

Τρέιλερ για σίκουελ «Τζόκερ», Χρυσό Λιοντάρι στον Αλμοδόβαρ, και αποχαιρετισμός στον μεγάλο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς

Πρεμιέρα Νυχτών Πρεμιέρας με Anora, αφιέρωμα Μπράιαν Ντε Πάλμα, τρέιλερ για biopic Ντόναλντ Τραμπ στα 80s και πολλά ακόμα κινηματογραφικά νέα στα εβδομαδιαία Cinobo Frames.

Χρυσό Λιοντάρι στη Βενετία για τον Πέδρο Αλμοδόβαρ και το «The Room Next Door», το οποίο αποτελεί το πρώτο αγγλόφωνο μεγάλου μήκους φιλμ του μεγάλου σκηνοθέτη. Η επιτροπή της Ιζαμπέλ Ιπέρ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά των τελευταίων ημερών, που έβλεπαν την ταινία του Αλμοδόβαρ ως πολύ πιθανό κοινό τόπο ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής. Είναι η πρώτη φορά που ο ισπανός σκηνοθέτης κερδίζει το κορυφαίο βραβεία σε ένα από τα δύο μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ (Κάννες ή Βενετία).

Στα υπόλοιπα βραβεία, με το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής τιμήθηκε το κατά κοινή ομολογία πολύ δυνατό ιταλικό φιλμ «Vermiglio», με τον Αργυρό Λέοντα Σκηνοθεσίας το επιβλητικό έπος «The Brutalist» του Μπρέιντι Κόρμπετ («Vox Lux»), ενώ γυναικεία ερμηνεία πήρε η Νικόλ Κίντμαν για την τολμηρή ερμηνεία της στο πολυσυζητημένο «Babygirl» και ανδρική ερμηνεία ο αγαπημένος και του Cinobo Βενσάν Λιντόν για το οικογενειακό δράμα «The Quiet Son».

Αναλυτικά όλα τα βραβεία εδώ.

 

Αξίζει να διαβάσεις:

  • Η LiFO ξεχωρίζει 10 ταινίες αυτού του φθινοπώρου για τις οποίες ανυπομονούμε.
  • Πέθανε ο θρυλικός Τζέιμς Ερλ Τζόουνς και το Nerdcult επιχειρεί ένα διαφορετικό αφιέρωμα, ξεχωρίζοντας 10 ρόλους του πέρα από τον Νταρθ Βέιντερ και τον Μουφάσα. Στο Cinemagazine διαβάζουμε περισσότερα για την καριέρα του.
  • Το Αθηνόραμα επιστρέφει από το φεστιβάλ Δράμας και ξεχωρίζει 5 ταινίες ενώ μιλά και με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Μουτσιάκα, που κέρδισε το Χρυσό Διόνυσο με τον «Γκέκα».
  • H «Anora» του Σον Μπέικερ θα ανοίξει το επετειακό, 30ό φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας. Ο Μπέικερ, που στο παρελθόν έχει παρουσιάσει όλο το έργο του στο αθηναϊκό φεστιβάλ, τιμήθηκε φέτος με τον Χρυσό Φοίνικα των Καννών.
  • «Εμείς, το Τέρας» ονομάζεται το μεγάλο φετινό αφιέρωμα του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, με ταινίες των Ζορζ Φρανζού, Λι Τσανγκ-ντονγκ, Τόνιας Μαρκετάκη και πολλών άλλων.
  • Το «Κρέας» του Δημήτρη Νάκου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Τορόντο και ο σκηνοθέτης με τους δύο πρωταγωνιστές του μιλάνε στο News24/7 για το έργο.
  • Το tvxs γράφει για το «Μικρή Ιστορία για Έναν Έρωτα» του Κριστόφ Κισλόφσκι.
  • 6 ταινίες-σταθμοί στην καριέρα του Μπράιαν Ντε Πάλμα, από το Cinemagazine με αφορμή τα γενέθλια του αγαπημένου δημιουργού.
  • To itsestella διαλέγει 10 τραγούδια που ξεχωρίσαμε μέσα από κινηματογραφικές τους «εμφανίσεις».

 

Αξίζει να δεις:

Νέο τρέιλερ για το «Τζόκερ: Τρέλα για Δύο» με Χοακίν Φοίνιξ και Lady Gaga, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό του φεστιβάλ Βενετίας.

Τρέιλερ για το «The Apprentice» του Αλί Αμπάσι («Ιερή Αράχνη») με τον Σεμπάστιαν Σταν στο ρόλο του Ντόναλντ Τραμπ στα ‘80s.

 

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web