Journal

Βραβεία Ίρις, σκηνοθέτες κι οι αγαπημένοι τους σκηνοθέτες, τρέιλερ για «Nosferatu»

Βραβεία Ίρις, σκηνοθέτες κι οι αγαπημένοι τους σκηνοθέτες, τρέιλερ για «Nosferatu»

Νέα ταινία Λάνθιμου, αφιέρωμα Πολ Τόμας Άντερσον, τρέιλερ για την ταινία τρόμου «Heretic» της Α24 και πολλά ακόμα κινηματογραφικά νέα στα εβδομαδιαία Cinobo Frames. 

Απονεμήθηκαν τα φετινά βραβεία Ίρις όπου το «Animal» της Σοφίας Εξάρχου ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς με 7 Ίρις ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α’ Γυναικείου Ρόλου (Δήμητρα Βλαγκοπούλου) και Β’ Γυναικείου Ρόλου (Φλομαρία Παπαδάκη). Από κοντά όμως κι εμπορική επιτυχία της σεζόν, η «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα με 5 Ίρις.

Στους μεγάλους νικητές της βραδιάς ο Γουίλεμ Νταφόε, που έδωσε μάλιστα το παρών στην τελετή, κερδίζοντας το Ίρις Α’ Ανδρικού Ρόλου για την one-man show ερμηνεία του στο «Inside» του Βασίλη Κατσούπη που κέρδισε συνολικά 3 Ίρις. Ενώ το Ίρις Μειοψηφικής Συμπαραγωγής κέρδισε το «How to Have Sex» της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ, το οποίο στριμάρει αποκλειστικά στο Cinobo.

Παρουσιαστής της βραδιάς ο Γιάννης Νιάρρος, ενώ τιμητικό βραβείο δόθηκε στον Γιώργο Παπαλιό για το σύνολο της προσφοράς του στο ελληνικό σινεμά. Τη σκηνοθεσία της τελετής είχε αναλάβει η Ασημίνα Προέδρου, με κεντρικό μήνυμα ότι το ελληνικό σινεμά ταξιδεύει και είναι σήμερα πιο εξωστρεφές από ποτέ.

Αναλυτικά όλα τα βραβεία των φετινών Ίρις.

 

Αξίζει να διαβάσεις:

  • Οι υποψήφιοι και υποψήφιες για το Ίρις Σκηνοθεσίας μιλούν στο Magazine απονέμοντας τα δικά τους βραβεία σκηνοθεσίας στην ιστορία του ελληνικού σινεμά. Οι δημιουργοί της χρονιάς, μιλούν εκ βαθέων για τα μεγάλα τους κινηματογραφικά είδωλα.
  • Το Nerdcult παρουσιάζει μια διαφορετική από τις άλλες, λίστα με τις καλύτερες ταινίες για την βρετανική μοναρχία. Κάτι σαν το αντι-«Crown».
  • Το itsestella εξηγεί γιατί το «Καλοκαίρι της Κάρμεν» του Ζαχαρία Μαυροειδή είναι ένα από τα must φιλμ – για όλους τους θεατές.
  • Ο Γιώργος Μαυροψαρίδης μιλάει στην Athens Voice για τη συνεργασία του με τον Γιώργο Λάνθιμο.
  • Του οποίου Λάνθιμου η νέα ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον Νοέμβριο του ‘25, με πρωταγωνιστές τους Έμμα Στόουν και Τζέσι Πλέμονς.
  • Η LiFO αναλύει το ιδιόμορφο σκηνοθετικό φαινόμενο Τζεφ Νίκολς με αφορμή το βραδυφλεγές νέο φιλμ του «Οι Μηχανόβιοι».
  • Το Cinemagazine γράφει για τον Πολ Τόμας Άντερσον και το σύνολο του σπουδαίου έργου του, με αφορμή τα γενέθλια του σκηνοθέτη.
  • Πέθανε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Ανδρέας Μαριανός και το Flix τον αποχαιρετά.
  • Το TVXS θυμάται τη «Μεγάλη Ανατριχίλα», μια από τις διασημότερες ταινίες των ‘80s.


     

Αξίζει να δεις: 

Παρέμβαση ενός πολυάριθμου συνόλου υποψηφίων στα φετινά Ίρις σχετικά με τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη, εκφράζοντας δια στόματος της Ρέας Βαλντέν αίτημα προς την ΕΑΚ να πάρει θέση.

Τρέιλερ για το «Nosferatu» του Ρόμπερτ Έγκερς, ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα φιλμ της ερχόμενης σεζόν. Πρωταγωνιστούν Μπιλ Σκάρσγκαρντ και Γουίλεμ Νταφόε.

Τρέιλερ για το «Here» του Ρόμπερτ Ζεμέκις, διασκευή του ομώνυμου σπουδαίου κόμικ του Ρίτσαρντ Μαγκουάιρ, με το κάδρο να παραμένει σταθερό σε ένα ακριβώς σημείο στο χώρο, διαμέσου των δεκαετιών. Το μεγαλύτερο πείραμα της ερχόμενης σεζόν;

Τρέιλερ για την ταινία τρόμου «Heretic» της Α24 με τον Χιου Γκραντ να θέλει να μας κόψει το αίμα.

Ψάχνεις τι θα δεις αυτό το Σαββατοκύριακο;

0 Comments

Sort by

Related Journal posts

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web