Journal

Leaving Soon: Οι ταινίες που φεύγουν τον Αύγουστο

Leaving Soon: Οι ταινίες που φεύγουν τον Αύγουστο

Καθώς ο κατάλογος του Cinobo συνεχίζει να εμπλουτίζεται με δεκάδες ταινίες, συλλογές και πρωτότυπα αφιερώματα κάθε μήνα, κάποιοι τίτλοι θα φεύγουν. Με τη νέα μας κατηγορία “Leaving Soon” θα σας ενημερώνουμε κάθε μήνα για τις ταινίες που αποχωρούν, ώστε να μη χάσετε ούτε μία!

Η «Ζωή της Αντέλ» θα είναι διαθέσιμη μέχρι και τις 31/8/21

Ο Αύγουστος μπαίνει, η ψυχή μας βγαίνει από τη ζέστη και σαν να μην έφτανε αυτό, ερχόμαστε να σας πούμε ότι βγαίνουν και κάποιες αγαπημένες ταινίες από την πλατφόρμα.
«Τι; Όχι! Μη! Γιατί; Δεν μας λυπάστε;» – φωνές εξαγριωμένου πλήθους –

Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, άπονη ζωή, το ξέρουμε. Σας δίνουμε όμως μια τελευταία ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις αγαπημένες αυτές ταινίες για πρώτη ή για πολλοστή φορά, πριν αποσυρθούν στα ιδιαίτερά τους, για τώρα τουλάχιστον.

Στην κατηγορία Leaving Soon ενημερώνεστε για το ποιες ταινίες φεύγουν από την πλατφόρμα τον Αύγουστο. Διαλέξτε όσες δεν θέλετε να χάσετε, καθίστε αναπαυτικά, ανοίξτε το air condition στο φουλ και πατήστε play. Αξίζει!


Παρίσι, Τέξας (Paris, Texas)

Διαθέσιμη μέχρι και 9/8/21

O Βέντερς ιχνογραφεί μοναδικά την Αμερική μεταφέροντας τις εμπειρίες του από αντίστοιχες ταινίες δρόμου που έκανε στην Ευρώπη, αλλά και το δέος προς ένα πολύ μεγαλύτερο και αχανές τοπίο που καταπλακώνει τους τυχοδιώκτες ήρωές του.


Παζολίνι (Pasolini)

Διαθέσιμη μέχρι και 9/8/21

Η τελευταία μέρα της ζωής του πιο εμβληματικά καταραμένου σκηνοθέτη στην ιστορία του σινεμά δίνει στον πάντα προκλητικό Έιμπελ Φεράρα την έμπνευση για μια μελαγχολική και πένθιμη σπουδή πάνω στην κοσμοθεωρία και το όραμά του, με μια ερμηνεία ζωής από τον Γουίλεμ Νταφό.


Η Ψυχή και το Σώμα (On Body And Soul)

Διαθέσιμη μέχρι και 9/8/21

Η Ουγγαρέζα Ίλντικο Ενιέντι επέστρεψε μετά από 18 χρόνια στο σινεμά, με μια ανέλπιστη και ιδιόρρυθμη ιστορία αγάπης που κέρδισε πανάξια τη Χρυσή Άρκτο στο Βερολίνο. 


Φωτιά στη Θάλασσα (Fire At Sea)

Διαθέσιμη μέχρι και 9/8/21

Χρυσή Άρκτος στο Βερολίνο για ένα ντοκιμαντέρ που τολμά να μιλήσει για την προσφυγική κρίση καταγράφοντας τη ζωή στο επίκεντρο των γεγονότων, εκεί όπου τα νούμερα έχουν πάψει πλέον να αποτυπώνουν το μέγεθος της τραγωδίας, αλλά κάτοικοι και διασώστες συνεχίζουν το τιτάνιο έργο τους.


Holy Motors

Διαθέσιμη μέχρι και 16/8/21

Ο καλτ θρίαμβος του Λέος Καράξ 13 χρόνια μετά την προηγούμενη μεγάλου μήκους ταινία. Ένα εντυπωσιακό καστ (από Εύα Μέντες μέχρι Κάιλι Μινόγκ) με μπροστάρη τον Ντενί Λαβάντ σε μια από τις ερμηνείες της δεκαετίας, μας συνοδεύει σε ένα ονειρώδες ταξίδι στη ζωή, τη νύχτα και το σινεμά. 


Η Ολοκαίνουργια Καινή Διαθήκη (The Brand New Testament)

Διαθέσιμη μέχρι και 16/8/21

Η σκοτεινή, αυθάδης, σουρεαλιστική κωμωδία από το Βέλγιο που παίχτηκε στις Κάννες πριν αγαπηθεί με πάθος από το κοινό αναρωτιέται, “κι αν ο Θεός ήταν ένας από εμάς;”.

 

Μία Φανταστική Γυναίκα (A Fantastic Woman)

Διαθέσιμη μέχρι και 23/8/21

Ξενόγλωσσο Όσκαρ και Βραβείο Σεναρίου στο Βερολίνο για αυτό το συναισθηματικά γενναιόδωρο και γλυκόπικρο ταξίδι μιας γυναίκας που γεννήθηκε αγόρι προς την αυτονομία και την ολοκλήρωση, σε πείσμα ενός εχθρικού περίγυρου που αδυνατεί να αποδεχτεί την πραγματική της ταυτότητα.

 

Νερούδα (Neruda)

Διαθέσιμη μέχρι και 23/8/21

Κανείς δε σκηνοθετεί βιογραφίες σαν τον Πάμπλο Λαραΐν. Ο δημιουργός του “Τζάκι” εστιάζει στον Πάμπλο Νερούδα, καθώς ένας αστυνομικός επιθεωρητής κυνηγά τον θρυλικό ποιητή στο χιονισμένο τοπίο της Χιλής στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Ό,τι πιο εφευρετικό έχει να παρουσιάσει το είδος τα τελευταία χρόνια.

 

Η Ζωή της Αντέλ (Blue Is The Warmest Color)

Διαθέσιμη μέχρι και 30/8/21

Ο Όσκαρ Γουάιλντ είναι παντοτινός. Δύο φτωχά αγόρια μπλέκουν στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν, σε μια εντυπωσιακή διασκευή του έργου του Όσκαρ Γουάιλντ που μοιάζει να έρχεται από το παρελθόν και από το μέλλον.

 

Τα Φτερά του Έρωτα (Wings of Desire)

Διαθέσιμη μέχρι και 30/8/21

Άγγελοι πετούν πάνω από το, διαιρεμένο ακόμη, Βερολίνο και διψούν για το απρόβλεπτο της ζωής, στο γνωστότερο και πλέον αγαπημένο οπτικό ποίημα του Βέντερς, μια μεταφυσική συμφωνία γεμάτη συμβολισμούς.

 

Θυμίζουμε πως μπορείτε κάθε Δευτέρα να διαβάζετε για όλες τις νέες προσθήκες στον κατάλογο του Cinobo, καθώς και να εξερευνείτε τον πλούσιο κατάλογο μέσα από τις συλλογές και τις κατηγορίες της κεντρικής σελίδας.

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web