Journal

Οι σκηνοθέτες του My French Film Festival μιλούν για τις ταινίες τους

Οι σκηνοθέτες του My French Film Festival μιλούν για τις ταινίες τους

Με αφορμή το 13ο online φεστιβάλ My French Film Festival που στριμάρει με ελληνικούς υπότιτλους αποκλειστικά στο Cinobo, βλέπουμε τις βίντεο συνεντεύξεις των δημιουργών.

Σε πλήρως φεστιβαλική διάθεση, από τις 13 Ιανουαρίου και για έναν μήνα, παρακολουθούμε στο Cinobo τις 28 ταινίες του 13ου online φεστιβάλ γαλλόφωνου σινεμά My French Film Festival του οργανισμού για την προώθηση γαλλικών ταινιών Unifrance. Μια επιλογή από ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους από τα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ, μια ετήσια εμβληματική απόδειξη του μεγέθους και της δημιουργικότητας του γαλλικού και γαλλόφωνου κινηματογράφου.

Όπως και πέρσι, το φετινό πρόγραμμα προβάλλεται σε αποκλειστικότητα στο Cinobo με ελληνικούς υπότιτλους. Κωμωδίες, κοινωνικά, δράματα, ντοκιμαντέρ, κινούμενα σχέδια... χωρισμένα σε 6 θεματικές. Το φεστιβάλ προσφέρει πρόγραμμα ισότιμης εκπροσώπησης (16 ταινίες σκηνοθετούνται ή συν-σκηνοθετούνται από γυναίκες), αντανακλώντας την ποικιλομορφία των φωνών στον γαλλόφωνο κινηματογράφο.

Και αμέσως μετά τις προβολές, μαθαίνουμε περισσότερα για την κάθε ταινία, μέσα από τις βίντεο συνεντεύξεις των δημιουργών.

Ο Εμανουέλ Μαρ και η Ζιλί Λεκούστ κάνουν την Αντέλ Εξαρχόπουλος μέσο ώστε να αφηγηθούν όλες τις ιστορίες αεροσυνοδών που είχαν κατά νου στο «Δεν Δίνω Γαμ** Δεκάρα»

Η Λέιλα Μπουζίντ μιλά για την «Ιστορία Αγάπης και Πόθου», το ειλικρινές πορτρέτο δυο ευαίσθητων νέων με ελαττώματα και αμφιβολίες.

Ο σκηνοθέτης Λοράν Λαριβιέρ κάνει πραγματικότητα το όνειρό του να συνεργαστεί με την Ιζαμπέλ Ιπέρ στο «Σχετικά με τη Τζοάν».

Και ο Ολιβιέ Ασαγιάς, του οποίου βλέπουμε την ταινία «Το Χειρόγραφο του Τόκιο» στο φετινό φεστιβάλ, μιλά με τον πρόεδρο της Unifrance, Σερζ Τουμπιανά, για τη σχέση μεταξύ δυτικής και ανατολικής τέχνης.

Εδώ, όλες οι συνεντεύξεις των δημιουργών, σε μία playlist

Όλες οι ταινίες του 13ου My French Festival είναι διαθέσιμες online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web