Journal

Spaced: Μεγαλώνοντας με την pop culture

Spaced: Μεγαλώνοντας με την pop culture

Cinobo
Cinobo
Δημοσιεύτηκε
15 Ιουλ 2024
Κατηγορία

Το Cinobo φέρνει στην Ελλάδα τη θρυλική πια σειρά του Έντγκαρ Ράιτ, που συγκαταλέγεται στις καλύτερες στην ιστορία της βρετανικής TV, κουβαλώντας μαζί της άπειρες αναφορές στα βιβλία, τη μουσική, το σινεμά και την τηλεόραση που αγαπήσαμε. 

Βρισκόμαστε στο 1999, η βρετανική τηλεόραση βλέπει τον νέο αιώνα να έρχεται και είναι ανοιχτή σε νέες ανανεωτικές ιδέες, και ένας 25χρονος που έχει περάσει τις περισσότερες στιγμές της ζωής του καταναλώνοντας μανιωδώς μουσική, ταινίες, κόμικς, βιβλία και video games, είναι πλέον σε θέση να οργανώσει στο μυαλό του όλα όσα έχει δει και ακούσει και να τα μοιραστεί πλάι σε δικές του ιδέες. Ο Έντγκαρ Ράιτ βρίσκει παράλληλα 2 συνεργάτες που θα μείνουν φίλοι για πάντα, και μαζί με τον Σάιμον Πεγκ και τη Τζέσικα Χάινς πετούν ιδέες ακατάπαυστα.

Αυτή είναι η βασική αίσθηση που σου δίνει το Spaced. Στα 25λεπτα επεισόδιά του δεν υπάρχει περιεχόμενο που πασχίζει να καλύψει τη διάρκεια, αλλά αντίθετα σε όσα βλέπεις νιώθεις ότι κόπηκαν άλλα τόσα αντίστοιχης ποιότητας. Καταιγισμός συνεχών αναφορών, μυθικές σκηνες παρωδίας μεγάλων επιτυχιών της εποχής (προσωπική αγαπημένη η σκηνή του αυτοκινήτου από την «Έκτη Αίσθηση») και μια μόνιμη προσπάθεια ειρωνείας των χολιγουντιανών κλισέ, που γίνεται όμως παράλληλα με πολλή αγάπη προς αυτά, παντρεύοντάς τα με την καθόλου σαγηνευτική βρετανική καθημερινότητα. 

25382324f1df177f0_w.webp

ο Τιμ και η Ντέιζι λίγο πριν τα 30 τους, απογοητευμένοι από την ως τώρα ζωή τους αλλά γεμάτοι όνειρα ακόμη, παριστάνουν το ζευγάρι. Ο λόγος γι αυτό το θέατρο είναι πως η ιδιοκτήτρια νοικιάζει το σπίτι μόνο σε ζευγάρια, όμως γρήγορα το ψευτοζεύγος, η ιδιοκτήτρια, ο καλλιτέχνης νοικάρης του υπογείου και 2 ακόμη φίλοι από το παρελθόν των πρωταγωνιστών φτιάχνουν μια υπέροχη παρέα προσπαθώντας απλά να επιβιώσουν στην καθημερινότητα.

Σήμερα, 25 χρόνια αργότερα, η σειρά δεν δείχνει να έχει γεράσει ούτε μια μέρα, ενώ οι καριέρες των βασικών συντελεστών εκτοξεύτηκαν. Ο Ράιτ μαζί με τους Σάιμον Πεγκ και Νικ Φροστ συνέχισαν να παίζουν με την pop κουλτούρα σαν να είναι το αγαπημένο τους παιχνίδι, δημιουργώντας την τριλογία του Cornetto (από την οποία έρχονται στο Cinobo τα Shaun of the Dead και Hot Fuzz), η δημοφιλία της οποίας έκανε γνωστό το Spaced και εκτός Αγγλίας - φέρνοντας πάντως και ένα απαράδεκτο αμερικανικό ριμέικ που ευτυχώς έμεινε μόνο στον πιλότο. Ο ίδιος ο Ράιτ επιστρέφει συχνά στις μέρες του Spaced μέσω των social media, όπως αυτό το post στο Χ που είχε κάνει με αφορμή τα 20 χρόνια της σειράς, το 2019, μια υπέροχη συλλογή φωτογραφιών που αποθανατίζουν μέρες ευτυχίας.

Οι 2 σεζόν του Spaced δροσίζουν το φετινό καλοκαίρι στο Cinobo, με νέα επεισόδια κάθε Δευτέρα για όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

H σειρά «Spaced» είναι διαθέσιμη στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web