Journal

Το Sight & Sound βγάζει τη λίστα των ταινιών της χρονιάς, νέος Βερχόφεν, και το «Ντάνιελ ‘16» στις αίθουσες

Το Sight & Sound βγάζει τη λίστα των ταινιών της χρονιάς, νέος Βερχόφεν, και το «Ντάνιελ ‘16» στις αίθουσες

Οι ταινίες που βρίσκονται στην πολυαναμενόμενη λίστα του Sight & Sound, η επόμενη ταινία του Πολ Βερχόφεν μετά τη «Μπενεντέτα», όλες οι συνεντεύξεις που έδωσε ο Δημήτρης Κουτσιαμπασιάκος με αφορμή την κυκλοφορία στις αίθουσες της τελευταίας του ταινίας «Ντάνιελ ’16» και πολλά ακόμα κινηματογραφικά νέα στα εβδομαδιαία Cinobo Frames.

Το «Ντάνιελ ‘16» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου, έχοντας προηγουμένως κερδίσει το βραβείο κοινού του τμήματος Meet the Neighbors του 60ού Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ξεκινά την πορεία του στις ελληνικές αίθουσες. Aφηγούμενο με μεστή, κοινωνική ματιά, την ιστορία του Ντάνιελ, ενός Γερμοανού εφήβου που στέλνεται σε μια κοινότητα αγωγής ήπια παραβατικών ανηλίκων στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του. Σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό του Έβρου, βιώνει κάτι το πρωτόγνωρο.

Ο σκηνοθέτης μίλησε στα ελληνικά μέσα για την έμπνευσή του για την συγκεκριμένη ιστορία, για το πώς την προσέγγισε, τι λένε για την κοινωνία μας η ύπαρξη τέτοιων ιστοριών, και για τη σχέση του με το ντοκιμαντέρ και τη μυθοπλασία.

«Τα κατεξοχήν θύματα του κόσμου είναι τα παιδιά», λέει στο Flix. Στο Αθηνόραμα μιλά για την αναγκαιότητα καλύτερης παιδείας, ενώ στην Parallaxi εξηγεί τη σημασία της προσωπικής κληρονομιάς στο να λες ιστορίες. «Η ιστορία της ανθρωπότητας είναι μια προσφυγική ιστορία», λέει στην Athens Voice, ενώ μιλά για την έννοια του Ξένου στο Cinemagazine. Στο News 24/7 λέει πως «το περιθώριο είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας», και αναλύει την ιδέα των συνόρων στο Ertnews.

Θυμίζουμε πως τρεις ακόμα εξαιρετικές ταινίες του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου μπορείτε να στριμάρετε στο Cinobo, για τις οποίες είχε μιλήσει παλαιότερα στην κάμερα του Cinobo Blog.

 

Αξίζει να διαβάσεις

«Drive My Car» του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι

*Λιστών συνέχεια! Στους New York Times οι δύο κριτικοί παραθέτουν τις ξεχωριστές τους δεκάδες, με τις πρωτιές να πηγαίνουν στα «Summer of Soul» και «Drive My Car». Στις δεκάδες συναντάμε ακόμα το «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» (που ήδη στριμάρει από το Cinobo) και το «Azor», που έρχεται σύντομα.

*Η πολυαναμενόμενη λίστα του Sight & Sound δημοσιεύτηκε και έχει στην κορυφή το «Souvenir Part II» της Τζοάνα Χογκ. Στη λίστα ακόμα συναντάμε τις ταινίες «Titane» (#5), «Azor» (#24), «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» (#26), «Μπενεντέτα» (#27), «Playground» (#40)

*Πέθανε η σπουδαία σκηνοθέτης Λίνα Βερτμίλερ, η πρώτη γυναίκα που προτάθηκε ποτέ για Όσκαρ Σκηνοθεσίας. Το προφίλ της διαβάζουμε στη LiFO ενώ το εμβληματικό της φιλμ «Ιστορία Έρωτα και Αναρχίας» στριμάρει στο Cinobo.

*Το Cinemagazine βλέπει και αναλύει την πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Πολ Τόμας Άντερσον, «Πίτσα Γλυκόριζα».

*O Τζέιμς Κάμερον περιγράφει την ταινία «Σπάιντερ-Μαν» που θα ήθελε να γυρίσει πριν τον «Τιτανικό».

*Η «Μπενεντέτα» του Πολ Βερχόφεν στριμάρει αποκλειστικά στο Cinobo και στο blog διαβάζουμε τι λέει ο θρυλικός σκηνοθέτης σχετικά με τα ταμπού, τον ερωτισμό και τον φεμινισμό.

*Ο Βερχόφεν ανακοίνωσε επίσης πως η επόμενη ταινία του θα είναι το ερωτικό πολιτικό θρίλερ «Young Sinner» που θα ακολουθεί τις πολιτικές ίντριγκες της Ουάσινγκτον και θα βασιστεί σε σενάριο του συν-σεναριογράφου του Βερχόφεν στο «RoboCop».

*Ο Ντέιβ Μπαουτίστα θα είναι ο πρωταγωνιστής της επόμενης ταινίας του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, «Knock at the Cabin», που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Φλεβάρη του ‘23. Ως τότε, θυμίζουμε πως τον Φλεβάρη του ‘22 ο Σιάμαλαν θα διατελέσει Πρόεδρος της Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου.

*Στο αγγλόφωνο ίντερνετ, διαβάζουμε ένα αφιέρωμα του Notebook στη Μπίνκα Ζελιάσκοβα, με αφορμή τη ρετροσπεκτίβα που διοργάνωσε το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο, ένα απίθανο προφίλ του ηθοποιού Τζέρεμι Στρονγκ του «Succession» στον New Yorker, και τα αγαπημένα βιβλία διαφόρων σκηνοθετών που συγκέντρωσε το Le Cinema Club.

 

Αξίζει να δεις

Τελικό τρέιλερ για το πολυαναμενόμενο «Matrix Resurrections» της Λάνα Γουατσόφσκι, λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του στις αίθουσες (και ταυτόχρονα σε στρίμινγκ στην Αμερική).
 

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web