«Μαγνητικά Πεδία»: ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην ελληνική ταινία της χρονιάς

Ξαναζούμε το φεστιβαλικό και κινηματογραφικό ταξίδι της ταινίας που συζητήθηκε όσο λίγες αυτό το καλοκαίρι και στριμάρει τώρα αποκλειστικά στο Cinobo, μέσα από ένα φωτογραφικό άλμπουμ αναμνήσεων.

*Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo

Όλα ξεκίνησαν από τον Δεκέμβριο του 2020 στην Κεφαλονιά. Οι backstage φωτογραφίες μάς βάζουν στο κλίμα.

Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του ‘21, ήρθε ο πρώτος θρίαμβος. Η ταινία απέσπασε 6 βραβεία, ανάμεσά τους αυτό της καλύτερης ταινίας (Χρυσός Αλέξανδρος)

Φωτογραφίες: Δήμητρα Μερζιεμεκίδου, Νίκος Βερβερίδης, Βασίλης Βερβερίδης (Motionteam)

16 Μαΐου του ‘22 έγινε η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στο Σινέ Φλερύ, παρουσία συντελεστών, φίλων και κοινού. Στον χώρο παρουσιάστηκε έκθεση με σκίτσα εμπνευσμένα από τα Μαγνητικά Πεδία, από 8 αγαπημένους εικαστικούς (Παναγιώτης Πανταζής, Κανέλλος Μπίτσικας, Γεωργία Ζάχαρη, Στέλλα Στεργίου, Στέφανος Ρόκος, Δημήτρης Ρόκος, Σοφία Ροζάκη και Φωκίων Ξένος).

Φωτογραφίες: Θάλεια Γαλανοπούλου

Ο Γιώργος Γούσης και η Έλενα Τοπαλίδου επισκέπτονται τα γραφεία του Cinobo για το promo της ταινίας.

Μεταξύ άλλων θερινών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα Ριβιέρα, Τριανόν και Απόλλων με ξαστεριά, βροχή και απανωτά sold out – την ταινία είδαν πάνω από 26.000 θεατές στους κινηματογράφους.

(Ανάρπαστα) συλλεκτικά δώρα της ταινίας.

Ένας ακόμα θρίαμβος, στα Βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπου τα «Μαγνητικά Πεδία» απέσπασαν 5 βραβεία, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Καλύτερης Ταινίας.

Το καλοκαίρι του 2022 η ταινία ταξίδεψε σε φεστιβάλ και προβολές σε όλη την Ελλάδα, όπως στην Κύθνο και την Ίο.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2022, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου κατέθεσε την επίσημη πρότασή της στο Υπουργείο για την ταινία που θα αντιπροσωπεύσει τη χώρα στα φετινά Όσκαρ.

Η ταινία «Μαγνητικά Πεδία» του Γιώργου Γούση είναι διαθέσιμη για streaming αποκλειστικά στο Cinobo.

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

Γιατί Cinobo;

Η ερώτηση σε ανάπτυξη είναι “γιατί αξίζει να έχεις Cinobo και αυτή τη σεζόν;”. Είναι οι 29 κατασκευαστές πλυντηρίων που το συνιστούν; Είναι κάτι άλλο; Κάθε σινεφίλ (και κατασκευαστής πλυντηρίου) έχει σίγουρα τους λόγους του. Εμείς προσπαθήσαμε να σας συγκεντρώσουμε τους πιο βασικούς.

Τα αγαπημένα μας των Νυχτών Πρεμιέρας

Το Cinobo ανυπομονεί για τις 28ες Νύχτες Πρεμιέρας και όσο μετρά τις μέρες για την έναρξη της φετινής διοργάνωσης κάνει τη δική του αναδρομή στην ιστορία του αγαπημένου φεστιβάλ της Αθήνας, επιλέγοντας 27 ταινίες από τις 27 προηγούμενες συναντήσεις του με τους σινεφίλ.