Μιλώντας με τον Φίλο μου τον Larry Gus

Πως χαρτογραφείς μια διεθνή καριέρα και δη του Larry Gus; Τον επιστρέφεις στον τόπο προέλευσης.

Κάπως έτσι, το 2010, ο Larry Gus αφήνει τις σπουδές του στη Βαρκελώνη και επιστρέφει στο παιδικό του δωμάτιο στο πατρικό του σπίτι στη Βέροια για να ηχογραφήσει ένα άλμπουμ, που θα κυκλοφορήσει από τη θρυλική DFA Records (LVD Soundsystem). Ο Βασίλης Κατσούπης τον ακολουθεί σε Αθήνα, Μιλάνο, Βέροια και Νέα Υόρκη και φτιάχνει ένα ζηλευτό χρονικό ενός ηλεκτρονικού συστήματος που δε γνωρίζει από pause και που είναι έτοιμος να σαρκαστεί με το κάθετί.

Το λες μουσικό ντοκιμαντέρ, το λες buddy road film, το λες κωμικό οδοιπορικό ή αναρχικό μιούζικαλ. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο όμως, το My Friend Larry Gus είναι μια ταινία που ακολουθεί τη μουσική να αλλάζει πόλεις, αλλά να διατηρεί την ίδια καρδιά.

Στων τεσσάρων διαστάσεων βίντεο που ετοίμασαν ο Βασίλης Κατσούπης και ο Παναγιώτης Μελίδης (κατά κόσμον Larry Gus) αναπολούν τα 10 χρόνια που πέρασαν από τα πρώτα γυρίσματα της ταινίας, αναρωτιούνται τι άλλαξε και τι έμεινε ίδιο από τότε, αλλά κυρίως ονειρεύονται τον Παράδεισο και την Κόλαση του καθενός.

Απολαύστε τον φίλο σας, τον Larry Gus.

Η ταινία του Βασίλη Κατσούπη “Ο Φίλος μου ο Larry Gus” είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo. 

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Πρόσφατα άρθρα

On the Road: Οι ταινίες πήραν τους δρόμους

Ένα καθοριστικό συμβάν, μια κρίση ηλικίας, μια σημαντική απόφαση. Γι’ αυτούς και για πολλούς ακόμη λόγους, κινηματογραφικοί ήρωες βγαίνουν στους δρόμους και ετοιμάζονται για περιπλανήσεις που θα αλλάξουν τις ζωές τους, μέσα από 13 road movies.

«Ο Ορίζοντας»: Νεανικοί έρωτες, ορμητική θέληση και κλιματική αλλαγή

Η ιστορία ενηλικίωσης μιας νέας γενιάς μέσα από την καθημερινή ζωή στις εργατικές κατοικίες των βόρειων προαστίων του Παρισιού, στο μεγάλου μήκους ντεμπούτο της Εμιλί Καρπεντιέ που στριμάρει στο Cinobo.