Εικόνες σαν χιλιάδες λέξεις: Τα καλύτερα video essays για την «Ερωτική Επιθυμία»

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Το αποκατεστημένο αριστούργημα του Γουόνγκ Καρ Γουάι κάνει την πρεμιέρα του στην πλατφόρμα του Cinobo και εμείς συλλέγουμε τις ωραιότερες βίντεο-αναλύσεις που έγιναν για μια ταινία-σημαία της σύγχρονης γενιάς σινεφίλ.

*Η ταινία είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo

Ερωτική Επιθυμία

21 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της στις Κάννες, η «Ερωτική Επιθυμία» μοιάζει ακόρεστη και διογκωμένη ως κινηματογραφικό μέγεθος. Στη σινεφιλική μάχη που διεξάγεται καθημερινά στα κινηματογραφικά στέκια των social media, ένα πλάνο από το φιλμ είναι εγγύηση λατρείας και virality, μιας γενικευμένης αποδοχής που δεν παραπέμπει σε συμβιβασμό αλλά συνηγορεί στην πεποίθηση πολλών κριτικών και σινεφίλ του 21ου αιώνα πως αν μπορούσε να θεωρηθεί μια κορυφή αισθητικής ανωτερότητας στο σύγχρονο σινεμά, είναι αυτή εδώ.

Τα νέα μέσα φυσικά άλλαξαν και τον τρόπο μετάδοσης της ανάλυσης ενός σπουδαίου φιλμ, με τα video essays να εμφανίζονται συχνά αντί του παραδοσιακού κειμένου, ως μικρά ντοκιμαντέρ που μπορούν να αποδείξουν καλύτερα τα επιχειρήματα του λόγου τους. Φυσικά, η γενιά των video essayists έχει τιμήσει πολύ τον Γουόνγκ Καρ Γουάι – και δικαίως. Δείτε παρακάτω μερικά από τα καλύτερα video που έχουν κυκλοφορήσει τα τελευταία χρόνια στο διαδίκτυο σχετικά με τον ίδιο τον σκηνοθέτη, αλλά κυρίως με την ταινία που θεωρείται ως σήμερα το απόλυτο αριστούργημά του, την «Ερωτική Επιθυμία».

*Η ταινία «Ερωτική Επιθυμία» του Γουόνγκ Καρ Γουάι είναι διαθέσιμη για streaming στο Cinobo.

Ετικέτες
Μοιράσου το άρθρο
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Πρόσφατα άρθρα

Το My French Film Festival είναι εδώ

Ένα παγκόσμιο online αφιέρωμα στο γαλλόφωνο σινεμά με 30 νέες ταινίες Α’ προβολής, από τη UniFrance. Το 12ο My French Film Festival φιλοξενείται στο Cinobo, από 14 Ιανουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2022. Όλες οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες για 30 μέρες, με ελληνικούς, αγγλικούς και γαλλικούς υπότιτλους.