Journal

«Ένας Άλλος Γιος»: Ένα κοινωνικό δράμα για την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

«Ένας Άλλος Γιος»: Ένα κοινωνικό δράμα για την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο

Cinobo
Cinobo
Published
19 Aug 2024
Category

Ο Νικολά Μπουκρίεφ επιστρέφει με μια ταινία που καταφέρνει να συνδυάσει την κοινωνική κριτική με το προσωπικό δράμα σε μία βαθιά συναισθηματική εμπειρία. 

Η ταινία «Ένας Άλλος Γιος» δεν είναι απλά μία ακόμη αστυνομική ταινία, αλλά ένα συγκλονιστικό πορτρέτο της σύγκρουσης ανάμεσα στο ατομικό καθήκον και τις σκληρές πραγματικότητες της κοινωνίας.

Στο κέντρο της ιστορίας βρίσκεται ο γνωστός για την ικανότητά του να ενσαρκώνει πολύπλοκους και αντιφατικούς χαρακτήρες, Βενσάν Λιντόν, ο οποίος υποδύεται έναν απογοητευμένο καθηγητή ιστορίας που έχει χάσει την πίστη του. Η μονοτονία της καθημερινότητάς του διακόπτεται όταν γίνεται μάρτυρας μιας βίαιης επίθεσης σε έναν καταστηματάρχη από τρεις νεαρούς ληστές. Ένας από αυτούς είναι ένα 14χρονο αγόρι Ρομά, το οποίο ο καθηγητής καταφέρνει να πιάσει. Ωστόσο, η προσπάθειά του να σώσει το αγόρι από τον κύκλο της βίας και της παραβατικότητας τον φέρνει αντιμέτωπο με τις σκληρές αλήθειες της κοινότητας στην οποία ανήκει το παιδί. 
 

68_UN_ENFANT_PCLA_©2023_ESKWAD.webp

To Ένας Άλλος Γιος εξετάζει με ειλικρίνεια τις αντιφάσεις της σύγχρονης κοινωνίας και το πώς οι καλοπροαίρετες προσπάθειες ενός ατόμου μπορούν να συντριβούν από τις δυνάμεις που επικρατούν σε μία περιθωριοποιημένη κοινότητα ενώ καταφέρνει να αποτυπώσει τις λεπτές ισορροπίες μεταξύ του ατομικού και του συλλογικού, χωρίς να καταφεύγει σε εύκολες απαντήσεις.

Η ταινία "Ένας Νέος Γιός" είναι διαθέσιμη online στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web