Journal

«Μη μου Λες Ψέματα»: Μία απρόσμενη επιστροφή στο παρελθόν

«Μη μου Λες Ψέματα»: Μία απρόσμενη επιστροφή στο παρελθόν

Cinobo
Cinobo
Published
25 Jun 2024
Category
Tags

Με μία πλέον οικεία θεματική όπως η εσωτερικευμένη ομοφοβία, το Μη Λες Ψέματα είναι ένα απαραίτητο coming-of-age δράμα, με τον σωσία εγγονό του μαγνητικού Μπελμοντό σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

 

Βασισμένη στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Φιλίπ Μπεσσόν, η ταινία του Ολιβιέ Πεϊγιόν λέει μία ιστορία σεξουαλικής αφύπνισης μέσα από ένα στοχασμό πάνω στην ιδέα της μεγάλης χαμένης αγάπης. Στην ταινία, ένας συγγραφέας επιστρέφει στη γενέτειρά του, το Κονιάκ, για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια. Στην αρχή είναι ανήσυχος για το γεγονός ότι στριμώχνεται πίσω στην παιδική ηλικία που εγκατέλειψε τόσα χρόνια πριν, αλλά τα πράγματα αλλάζουν όταν γνωρίζει τον Λούκας: ο νεαρός άνδρας είναι ο γιος του πρώτου έρωτα του συγγραφέα, ενός «χαρακτήρα» που εμφανίζεται σε κάθε του μυθιστόρημα. Ξαφνικά, όλες οι μακρινές αναμνήσεις επιστρέφουν.

Copy of AATM_PHOTOGRAMME_20220623_00170760.webp

Με δύο μαγνητικούς πρωταγωνιστές, η ιστορία μεταπηδά από τα 80s στο σήμερα και μας μεταφέρει νοσταλγικά σε μια εποχή γεμάτη συναισθήματα ξετυλίγοντας αργά μία ολόκληρη ζωή.

H ταινία «Μη μου Λες Ψέματα» είναι διαθέσιμη στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web