Journal

Northern Comfort: Έμπαινες;

Northern Comfort: Έμπαινες;

Η Νέα Μαύρη Κωμωδία του Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον

Μετά την παγκόσμια επιτυχία του «Κάτω Από το Δέντρο», ο Ισλανδός σκηνοθέτης Χάφτεϊν Γκούναρ Σίγκουρδσον επιστρέφει με μία νέα αγγλόφωνη μαύρη κωμωδία, το «Northern Comfort» που αναδεικνύει τον παραλογισμό της ανθρώπινης ύπαρξης μέσα από την ιστορία μιας ετερόκλητης ομάδας ατόμων με χρόνια φοβία για τα αεροπλάνα. Οι ήρωές, μετά από ένα εκτεταμένο σεμινάριο αντιμετώπισης της φοβίας τους, θα δοκιμαστούν σε μία πτήση από το Λονδίνο στην Ισλανδία. Θα τα καταφέρουν; 

Ο Σίγκουρδσον λέει πως πηγή έμπνευσης για την ταινία ήταν κάποιος από την οικογένεια του -ένα πολύ κοντινό του πρόσωπο που είχε τρομερή φοβία με τα αεροπλάνα και έφτασε στο σημείο να χρειαστεί βοήθεια και να γραφτεί σε ένα πρόγραμμα αντιμετώπισης της φοβίας για τα αεροπλάνα, όπως αυτό που περιγράφεται στην ταινία. Η ιδέα τού φάνηκε η τέλεια βάση για μια κωμωδία όταν ακόμη ήταν φοιτητής κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη πριν από 15 χρόνια: “Στην αρχή, δεν ήξερα τι ήταν ή τι σήμαινε. Έκανα μερικές προσπάθειες στο σενάριο, αλλά καθώς συνέχισα να δουλεύω πάνω σε αυτό, έγινε όλο και πιο σαφές ότι ήταν ένα εξαιρετικό όχημα για να θέσω μεγάλα υπαρξιακά ερωτήματα με κωμικό τρόπο. Σχετικά με τον φόβο του θανάτου, της ζωής και όλες αυτές τις τρελές ιδέες που οι φωνές στο κεφάλι μας μας βομβαρδίζουν.”

northern-comfort_sdr-tv_srgb_3840x1606_still_1.1.14.webp

Για να ολοκληρώσει το όραμα του και να δημιουργήσει την ατμόσφαιρα που ήθελε άντλησε οπτική έμπνευση από ταινίες όπως το «Lost in Translation» και το «The Lobster: “Η αρχή ήταν να κοιτάξουμε ταινίες που διαδραματίζονται στον κόσμο των ξενοδοχείων και της αναψυχής. Αλλά το σημαντικό ήταν να ακούσουμε το σενάριο και να δημιουργήσουμε μια οπτική γλώσσα που εξυπηρετεί την ιστορία.”

Η νέα ταινία του Σίγκουρδσον εξερευνεί τις φοβίες και τρωτά μας σημεία με έναν μοναδικά κωμικό τρόπο και μας κάνει να γελάσουμε, να σκεφτούμε και να δούμε τις δικές μας ανασφάλειες με άλλο μάτι. 

Η ταινία «Northern Comfort» είναι διαθέσιμη online στο CInobo

0 Comments

Sort by

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web