Journal

«Πεφταστέρι»: Η Επιστροφή των Φιόνα Γκόρντον και Ντομινίκ Αμπέλ

«Πεφταστέρι»: Η Επιστροφή των Φιόνα Γκόρντον και Ντομινίκ Αμπέλ

Φιλμ νουάρ, μυστηρίου ή κωμωδία; Γιατί όχι και τα τρία;!

Αν αναρωτιέστε πού έχουν κρυφτεί οι μαγευτικές κωμωδίες της παλιάς εποχής, μη ψάχνετε μακριά. Το σκηνοθετικό δίδυμο των Φιόνα Γκόρντον και Ντομινίκ Αμπέλ, γνωστοί για τα «Rumba» και «Lost in Paris», επιστρέφει με μια νέα ταινία που αναβιώνει τη νοσταλγία του κλασικού σινεμά. Στην τελευταία τους δημιουργία, το Πεφταστέρι, το ζευγάρι μάς προσφέρει μια υπέροχη δόση σλάπστικ και σωματικής κωμωδίας,στα χνάρια των μεγάλων δασκάλων Τσάρλι Τσάπλιν, Μπάστερ Κίτον, Ζακ Τατί.
Η ταινία ακολουθεί την ιστορία ενός πρώην ακτιβιστή, ο οποίος είναι φυγάς εδώ και 35 χρόνια και δουλεύει ως μπάρμαν σε ένα μικρό, σχεδόν ξεχασμένο μπαρ. Η ήρεμη ζωή του αναστατώνεται όταν ένας μυστηριώδης άγνωστος εμφανίζεται οπλισμένος και απαιτεί εκδίκηση. Ο πρωταγωνιστής βρίσκεται μπροστά σε μια σειρά από ανατροπές που τον οδηγούν να αντιμετωπίσει το παρελθόν του.

EtoileFilante_3_(c) LaurentThurinNal.webp

Το Πεφταστέρι είναι ένας υπέροχος συνδυασμός απόλαυσης και νοσταλγίας με τους Γκόρντον και Αμπέλ να χορεύουν, να πίνουν, να πυροβολούν και να πυροβολούνται, να χάνονται και να ξανασμίγουν.

Mε επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, την επόμενη φορά που θα ακούσετε κάποιον να λέει, «Δεν φτιάχνουν πια ταινίες όπως παλιά», θυμηθείτε ότι οι Γκόρντον και Αμπέλ έχουν τη συνταγή για να αποδείξουν το αντίθετο. 
 

Η ταινία «Πεφταστέρι» είναι διαθέσιμη στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web