Journal

«Τοτέμ»: ένα παιδί έρχεται αντιμέτωπο με την απώλεια

«Τοτέμ»: ένα παιδί έρχεται αντιμέτωπο με την απώλεια

Cinobo
Cinobo
Published
11 Jun 2024
Category
Tags

Κάπου στο Μεξικό, η πιο μεγάλη μέρα στη ζωή ενός μικρού κοριτσιού, σε μια τρυφερή ταινία για τη ζωή και την απώλεια, για τα ανθρώπινα όντα που είναι πιο δυνατά όταν είναι μαζί. 

Βραβείο Οικουμενικής Επιτροπής στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2023, το Τοτέμ είναι μία ζεστή ταινία που θα συγκινήσει, χωρίς όμως να πέφτει θύμα ενός επιφανειακού συναισθηματισμού. Η σκηνοθέτιδα και σεναριογράφος Λίλα Αβιλές, λέει την ιστορία της επτάχρονης Σολ, η οποία περνά τη μέρα στο σπίτι του παππού της, βοηθώντας τις θείες της στις προετοιμασίες για ένα πάρτι-έκπληξη που διοργανώνουν για τον πατέρα της. Καθώς το φως της ημέρας ξεθωριάζει, μια παράξενη και χαοτική ατμόσφαιρα κυριαρχεί, γκρεμίζοντας τους δεσμούς που κρατούν την οικογένειά τους ενωμένη. Η Σολ θα καταλάβει ότι ο κόσμος της πρόκειται να αλλάξει δραματικά, και θα συνειδητοποιήσει την ουσία του να εκτιμάς το ότι είσαι ζωντανός.

TÓTEM_by Lila AVILÉS-Stills-10@Limerencia Films.webp

Από τις ωραιότερες δημιουργίες για την παιδική ηλικία, επίσημη πρόταση του Μεξικού για τα Όσκαρ, το Τοτέμ κέρδισε Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Πεκίνου το 2023 και ήταν επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν την ίδια χρονιά. Πλούσια σε θεματικές και γεμάτη ζωντανούς και πολύχρωμους χαρακτήρες, η ταινία της Αβιλές θα σας κάνει να σκεφτείτε τη ζωή, τον θάνατο, και τον χρόνο, από την οπτική ματιά ενός παιδιού. 

H ταινία «Τοτέμ» είναι διαθέσιμη στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web