Journal

Big Shorts: Η φιλμογραφία του σκηνοθετικού διδύμου των Λήδας Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα

Big Shorts: Η φιλμογραφία του σκηνοθετικού διδύμου των Λήδας Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα

Μικρού μήκους, μεγάλα αριστουργήματα από τα πιο συναρπαστικά ταλέντα του σύγχρονου ελληνικού σινεμά. Κάθε δύο μήνες, μια νέα φιλμογραφία μικρού μήκους ταινιών των νέων ελλήνων σκηνοθετών, έρχεται στο Cinobo. Και τη συστήνουν στο κοινό, οι ίδιοι.

Στα Big Shorts θα παρακολουθούμε, μία φορά το δίμηνο, τις μικρού μήκους ταινίες μερικών εκ των σημαντικότερων δημιουργών στην Ελλάδα. Εδώ και χρόνια, μια εντυπωσιακά ταλαντούχα γενιά σκηνοθετών να δημιουργεί σπουδαία καριέρα στο χώρο των μικρού μήκους ταινιών, και θέλουμε να είναι ξεκάθαρο: Το μικρού μήκους φιλμ είναι μια ξεχωριστή τέχνη από μόνο του. Δεν είναι εκεί απλώς ως προπομπός των μεγάλου μήκους. Σπουδαίοι δημιουργοί μάς έχουν δώσει αριστουργήματα στο συγκεκριμένο φορμάτ κι αυτό οφείλει να εξετάζεται και να τιμάται ως κάτι αυτόνομα σημαντικό.

Γι’ αυτό και το Cinobo θα παρουσιάζει φιλμογραφίες ταινιών μικρού μήκους από τους αγαπημένους μας δημιουργούς. Οι ταινίες θα βρίσκονται στην πλατφόρμα για όλο το δίμηνο του κάθε spotlight, πριν περάσουμε στους επόμενους σκηνοθέτες.

Happy Ending Still 4.jpg

Ο Δημήτρης Τσακαλέας και η Λήδα Βαρτζιώτη κάνουν μικρού μήκους ταινίες που μιλούν απευθείας σε μια γεμάτη νεανική κατάσταση και στην πολυπλοκότητα που αυτή μπορεί να περιλαμβάνει – ακόμα και κάτω από ένα κάλυμμα γεμάτο χρώματα, γεμάτο πάρτυ, γεμάτο νεανικό πάθος και ορμή.

Υπάρχει όμως εδώ και πολλή καρδιά. Οι νύχτες κάποτε τελειώνουν, οι φίλες κάποτε θα απομακρυνθούν, το όνειρο κάποτε θα τσαλακωθεί. Ενηλικίωση, μελαγχολία, έκσταση, ρυθμός, αγάπη, φιλία, όλα μαζί σε νεανικά όνειρα αποτυπωμένα σε φιλμ.

SGW-5.jpg

Αυτό είναι το σινεμά του διδύμου των Δημήτρη Τσακαλέα και Λήδα Βαρτζιώτη, με ταινίες που έχουν διακριθεί στη Δράμα και παιχτεί μέχρι και στο Κάρλοβι Βάρι καθώς και σε μια σειρά από άλλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Όμως είναι, πάνω από όλα, ταινίες φτιαγμένες για να συναντηθούν από το κοινό.

Γι’ αυτό το Cinobo με ενθουσιασμό παρουσιάζει μέσα από την ενότητα Big Shorts, την πλήρη ως τώρα φιλμογραφία του διδύμου, από το ντεμπούτο τους «Yawth» και το πολυταξιδεμένο «Sad Girl Weekend», μέχρι σε πρώτη προβολή το φιλμ καραντίνας «24 Hour with a Jock».

Yawth_Poster.jpgSad-Girl-Weekend-poster.jpgHAPPY_ENDING_poster.jpg24 Hours With a Jock_Poster.jpgLiteral_Legend_poster.jpg

Το αφιέρωμα Big Shorts στο δίδυμο Τσακαλέα και Βαρτζιώτη είναι διαθέσιμο online στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web