Journal

Επέστρεψες; Δες 4 ταινίες με την επιστροφή στο επίκεντρό τους

Επέστρεψες; Δες 4 ταινίες με την επιστροφή στο επίκεντρό τους

Νίκος
Νίκος Μπόβολος
Δημοσιεύτηκε
3 Σεπ 2025
Κατηγορία

Η βαλίτσα είναι ακόμα ανοιχτή πίσω από την πόρτα του υπνοδωματίου. Μια μυρωδιά αντηλιακού που επιμένει, πλανάται ακόμα στην ατμόσφαιρα και οι αναμνήσεις των διακοπών παίζουν σαν ένα αδιάκοπο flashback στο μυαλό σου. Η επιστροφή είναι αναπόφευκτη, αλλά κάποιες φορές μπορεί να είναι και συναρπαστική.

Σύμφωνοι, μερικές φορές μοιάζει σκληρή, αλλά στον κινηματογράφο η επιστροφή είναι πάντα γεμάτη ιστορίες που αξίζει να δεις. Εμείς διαλέξαμε τέσσερις ταινίες που τη βάζουν στο επίκεντρό τους. Αν λοιπόν η δική σου επιστροφή από τις διακοπές μοιάζει βαριά, αυτές οι τέσσερις ταινίες θα σου θυμίσουν ότι κάθε “επιστροφή” κουβαλά κάτι περισσότερο από μια βαλίτσα.

Η Επιστροφή του Μπεν

Μια παραμονή Χριστουγέννων, ο Μπεν επιστρέφει απροειδοποίητα στο πατρικό του. Η χαρά της οικογένειας μπλέκεται με το άγχος, γιατί πίσω από το χαμόγελο κρύβεται μια ιστορία εθισμού και δύσκολων αποφάσεων. Το φιλμ ισορροπεί ανάμεσα στη συγκίνηση και την αγωνία και μας θυμίζει ότι κάποιες επιστροφές είναι όμορφες αλλά ποτέ εύκολες. Δες την εδώ.

Επιστροφή στη Σεούλ

Μια νεαρή γυναίκα ταξιδεύει στην Κορέα για πρώτη φορά μετά την υιοθεσία της σε άλλη χώρα και έρχεται αντιμέτωπη με το παρελθόν που δεν γνώρισε. Η επιστροφή εδώ δεν είναι απλά σε μια πόλη. Είναι η επιστροφή στα πιο εσωτερικά ταυτοτικά της στοιχεία. Με σαγηνευτική κινηματογράφηση και συναισθηματικό βάθος, η ταινία σε παρασέρνει σε ένα ταξίδι που δεν χωρά απλές απαντήσεις. Δες την εδώ.

6c220790-1fef-4097-aa39-14ed6425d0dc.webp

Μαμά, Γύρισα!

Η 40χρονη Στεφάνι επιστρέφει στο πατρικό μετά από ένα χωρισμό και… μάντεψε: η μαμά της δεν είναι ακριβώς ενθουσιασμένη που ξαναβλέπει την κόρη στο παιδικό της δωμάτιο. Μια γαλλική κομεντί γεμάτη τρυφερότητα και κωμικές αμηχανίες, για όσους έχουν βρεθεί έστω μια φορά να επιστρέφουν στο πατρικό και να ανακαλύπτουν ότι “η μαμά πάντα ξέρει καλύτερα”. Δες την εδώ.

Κοίτα ποιος γύρισε

Κι αν ο Μουσολίνι εμφανιζόταν ξανά στη σύγχρονη Ρώμη; Μια πολιτική σάτιρα που μπλέκει το σουρεαλιστικό με την κοινωνική κριτική, σατιρίζοντας τον λαϊκισμό και τα media. Ο Ντούτσε προσγειώνεται απροειδοποίητα στον 21ο αιώνα και καταφέρνει να γίνει viral, σε μια ταινία που σε κάνει να γελάς, αλλά και να σκεφτείς πόσο εύκολα η Ιστορία μπορεί να… ξαναφορέσει τα ίδια ρούχα. Αν κάτι σου θυμίζει, ναι είναι remake της αντίστοιχης γερμανικής ταινίας για τον Χίτλερ. Δες την εδώ.

Οι ταινίες είναι διαθέσιμες στο Cinobo

0 Σχόλια

Ταξινόμηση κατά

Σχετικά Journal posts

Journal

Εδώ σημειώνουμε όλα όσα θέλουμε να πούμε για το σινεμά του Cinobo, και όχι μόνο. Μάθε τα πάντα για τις Πρεμιέρες, τις Συλλογές και τα Προσεχώς, ενημερώσου για την επικαιρότητα στα Frames, πήγαινε behind the scenes στα Extras και εξερεύνησε πολλά ακόμα στα Misc.