Journal

Ξανά-Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί στο Cinobo! (Πλάκα κάνουμε)

Ξανά-Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί στο Cinobo! (Πλάκα κάνουμε)

Cinobo
Cinobo
Published
4 Jun 2024
Category

Ένα επίκαιρο animation για τη μετανάστευση και τη ξενοφοβία επιστρέφει στην πλατφόρμα μας.

Ένας ειρωνικός, αστείος τίτλος για το “claymation” του Αλέν Ουγκετό που μάς πάει πίσω στις αρχές του 20ου αιώνα. Ο Λουίτζι, ο παππούς του Ουγκετό, αποφασίζει να διασχίσει τι Άλπεις για να μεταναστεύσει στη Γαλλία από την Ιταλία, ονειρευόμενος μία καλύτερη ζωή για τον ίδιο και την οικογένειά του -όμως δεν είναι έτοιμος για τη ξενοφοβία με την οποία θα έρθει αντιμέτωπος μέσα στην Οδύσσεια της μετανάστευσης.

MyFFF 2024 - FTR - INTERDIT AUX CHIENS ET AUX ITALIENS - Still 01 (1).webp

Ο Ουγκετό δεν γνώρισε ποτέ τον παππού του, ο οποίος πέθανε όταν αυτός ήταν βρέφος, αλλά έπλεξε την ιστορία της ταινίας του γύρω από ιστορίες που του έλεγε η γιαγιά του για τη ζωή του συζύγου της. Με 203,000 εισιτήρια στη Γαλλία, το “Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί” βγήκε τρίτο στο Γαλλικό box office, φτάνοντας μέχρι τα βραβεία Σεζάρ και κερδίζοντας το βραβείο Best Animated Feature στα European Film Awards το 2022.

Το “Απαγορεύονται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί” είναι μία ταινία ταυτόχρονα τρυφερή και σκληρή, ιστορική και οικεία, ποιητική και ρεαλιστική. Τονίζει, εν έτει 2024, πως η ξενοφοβία προς τους μετανάστες στην Ευρώπη δεν είναι κάτι καινούργιο.

Η ταινία ήταν μέρος του φετινού My French Film Festival και επιστρέφει τώρα στο Cinobo.

H ταινία «Απαγορεύνται τα Σκυλιά και οι Ιταλοί» είναι διαθέσιμη στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web