Journal

"Πολύδροσο”: Βίκυ Καγιά και Σοφία Κόκκαλη όπως δεν τις έχουμε ξαναδεί

"Πολύδροσο”: Βίκυ Καγιά και Σοφία Κόκκαλη όπως δεν τις έχουμε ξαναδεί

Cinobo
Cinobo
Published
17 Sept 2024
Category

Μια ταινία για ανθρώπους τρυφερούς σε έναν όχι τρυφερό κόσμο

Το Πολύδροσο είναι η έβδομη μεγάλου μήκους ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη και μία πρωτότυπη αποτύπωση για τη σχέση μητέρας-κόρης, με δυνατές ερμηνείες, πολύχρωμες εικόνες και βαθιά νοσταλγία.

Η επιστροφή της Σοφίας, της κόρης, στο Πολύδροσο με σκοπό να φροντίσει τη Σοφία, τη μητέρα της, είναι η αφορμή για να αντιμετωπίσει όλους τους λόγους που την έκαναν να φύγει. Οι δύο Σοφίες (μικρή και μεγάλη) θα έρθουν αντιμέτωπες με αναμνήσεις από τα πρώτα τους φιλιά, τους έρωτες, μυστικά και φαντάσματα του παρελθόντος.

Με τις Βίκυ Καγιά και Σοφία Κόκκαλη όπως δεν τις έχουμε ξαναδει, ο Αλέξανδρος Βούλγαρης συνθέτει ένα απολύτως δικό του σύμπαν όπου η καλοσύνη κυριαρχεί και μας μεταφέρει εκεί κάνοντας άλλη μία ταινία γυρισμένη σε φιλμ και ντύνοντας την με την υπέροχη μουσική που έγραψε η Δεσποινίς Τρίχρωμη.Ο ίδιος λέει: ¨Η Φθινοπωρινή Σονάτα είναι η πρώτη ταινία που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν μιλάμε για τη σχέση μάνας-κόρης. Επειδή όλες σχεδόν οι ταινίες που έχουν να κάνουν με τη σχέση μάνας-κόρης πιάνουν συνήθως το κομμάτι της σύγκρουσης που προφανώς ανταποκρίνεται κάπως στην πραγματικότητα, για δικούς μου λόγους ήθελα να μην υπάρχει σχεδόν καθόλου στην ταινία, κι αν είναι να υπάρχει, να είναι αποτέλεσμα της υπερβολικής τρυφερότητας και της υπερβολικής αγάπης.¨

Untitled00191170.webp

Η ταινία γυρίστηκε στο σπίτι στο οποίο μεγάλωσε ο Αλέξανδρος Βούλγαρης ενώ στο Πολύδροσο μεγάλωσαν και οι πρωταγωνίστριες, Σοφία Κόκκαλη και Βίκυ Καγιά.

“Η ταινία γυρίστηκε στο σπίτι στο οποίο μεγάλωσα, που είναι αντι-κινηματογραφικό, δεν θα το χρησιμοποιούμε σε μια ταινία, δεν είναι εύκολο για τον κινηματογράφο. Ακριβώς γι’ αυτό κάπως με ενδιέφερε, επειδή δεν ήταν ένα σπίτι σαν αυτά που βλέπουμε σε ταινίες, που τα διαλέγουμε επειδή είναι ωραία, σαν να κάνουμε διαφημιστικό.”

Με ένα σπίτι αληθινό μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον που οργιάζει σαν ζωντανός πίνακας του Μονέ, το Πολύδροσο είναι μία ταινία ειλικρινής, με σπάνια ομορφιά. 

H ταινία «Πολύδροσο» είναι διαθέσιμο online στο Cinobo

0 Comments

Sort by

Journal

Here is where we note down everything worth sharing about the cinema of Cinobo, and beyond. Find all you need to know about Premieres, Collections, and Coming Soon, stay tuned with film news on weekly Frames, go behind the scenes with Extras, and explore even more in Misc.

Creative Europe Media
European Union
EPAnEK
elevate web